Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτες καταγγελίες προσφύγων: Μας κλέβουν με την απειλή όπλων αδίστακτοι Έλληνες λιμενικοί



ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ:Η ευκαιρία που ψάχνει το Νατο για να αναλάβει τα σύνορα
– Πρόσφυγες ισχυρίζονται ότι τους λήστεψαν μασκοφόροι ένοπλοι της ελληνικής ακτοφυλακής
– Καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν με ραβδιά και τους έσκισαν τα ρούχα για να βρουν τυχόν κρυμμένα κινητά και χρήματα
– Άνοιγαν τρύπες στις βάρκες και τους εγκατέλειπαν αβοήθητους ή τους εξανάγκαζαν να πέσουν στη θάλασσα
– Η ελληνική ακτοφυλακή αρνείται τους ισχυρισμούς
– Οι «πειρατές» άρπαξαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά
– Ύπατη Αρμοστεία, Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Σώστε Τα Παιδιά ερευνούν τις καταγγελίες

Σε απίστευτες καταγγελίες κατά ανδρών του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.




Ισχυρίζονται πως μασκοφόροι ένοπλοι των ένοπλων ειδικών δυνάμεων της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν μετατραπεί σε πειρατές και ληστεύουν τους πρόσφυγες σε πλοία στη μέση της Μεσογείου.

Μοιράστηκαν τις συγκλονιστικές ιστορίες τους στη MailOnline, κάνοντας λόγο για οπλισμένους κουκουλοφόρους «κομάντος» που προχώρησαν σε δεκάδες επιθέσεις στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια Ιουλίου και Αυγούστου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν, οι πειρατές έφυγαν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οι μετανάστες είχαν πάρει μαζί τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Τα θύματα αναφέρουν πως οι μυστηριώδεις δράστες, που είναι ανοιχτόχρωμοι και μιλούν αγγλικά και ελληνικά, τους χτυπούσαν με ραβδιά και τους έσκιζαν τα ρούχα και τα εσώρουχα για να βρουν τυχόν κρυμμένα κινητά τηλέφωνα και χρήματα προτού κλέψουν τους κινητήρες των βαρκών τους. Στη συνέχεια έσκιζαν και άνοιγαν μια τρύπα στη βάρκα, εγκαταλείποντάς τους στην τύχη τους. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι πρόσφυγες εξαναγκάστηκαν να πέσουν στο νερό.

Οι πρόσφυγες που μίλησαν στην Dailymail ισχυρίστηκαν ότι οι επιθέσεις έχουν ρατσιστικά κίνητρα, φανερώνοντας το αδίστακτο ακροδεξιό στοιχείο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Μια σειρά από διεθνείς ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων της Ύπατης Αρμοστείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, επιβεβαίωσαν ότι έχουν ακούσει τις καταγγελίες και πως τις παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

Καταγγελίες φωτιά για το Ελληνικό Λιμενικό

Ο Σύριος πρόσφυγας Osama Haj Tihir, οικοδόμος από τη Δαμασκό, είπε ότι φοβόταν πως θα πεθάνει όταν δέχτηκε επίθεση πριν από 3 εβδομάδες. Βρισκόταν σε πλοιάριο που μετέφερε 40 Σύρους και έπλεε ακυβέρνητο.

«Ξαφνικό δεχτήκαμε επίθεση από 7 μασκοφόρους μαυροφορεμένους άντρες που επέβαιναν σε μεγάλο ταχύπλοο. Είχαν όπλα και μαχαίρια, μας έσπρωξαν στο πάτωμα φωνάζοντάς μας. Δεν καταλάβαινα τη γλώσσα. Πήραν 850 ευρώ που είχα πάνω μου και περίπου 35.000 ευρώ από τους υπόλοιπους. Έβαλαν τα μετρητά σε μια σακούλα και τα κινητά σε μια άλλη τσάντα. Άνοιξαν τρύπα στη βάρκα μας με μαχαίρι και πέταξαν τον κινητήρα. Μετά μας έριξαν στη θάλασσα.

Φορούσαμε όλοι σωσίβια αλλά προφανώς και πιστεύαμε όλοι ότι θα πεθάνουμε. Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν από την τουρκική ακτοφυλακή και μας διέσωσαν».

Ο Osama Haj Tihir, που ταξίδευε με τον έφηβο γιο του Kamal, σημείωσε ότι οι άντρες έμοιαζαν με αυτούς των ειδικών δυνάμεων της ελληνικής Ακτοφυλακής. Όταν του έδειξαν φωτογραφίες από τις ειδικές δυνάμεις ορκίστηκε πως λέει αλήθεια. «Έχουν την ίδια μαύρη στολή, το ίδιο όπλο και το ίδιο πλοίο. Είναι όλα ίδια».

Ο 24χρονος πρόσφυγας Rami Kourafa, που εργαζόταν ως δάσκαλος οδήγησης στη Συρία, είπε ότι ταξίδευε με τα ξαδέρφια της όταν η βάρκα της δέχτηκε επίθεση στις 17 Ιουλίου και τους έκλεψαν 70.000 δολάρια και όλα τα κινητά τηλέφωνα.



Οι κομάντος, όπως ανέφερε, χτύπησαν αμέσως το σκάφος που μετέφερε 33 πρόσφυγες. «Έκαναν γύρους και μας φώναζαν «Σταματήστε. Πηγαίνετε πίσω». Αλλά δεν σταματήσαμε ούτε όταν άρχισε να βάζει νερό η βάρκα μας.

Ο επικεφαλής φαινόταν πολύ θυμωμένος. Έδειξαν προς ένα άλλο σκάφος και στη συνέχεια έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ήρθαν οι κομάντος. Ήταν σαν να τους ενημέρωσαν να έρθουν. Οι ένοπλοι άνοιξαν μια τρύπα στη λέμβο μας και μας οδηγήσαν σε ένα σημείο που δεν βλέπαμε πλέον στεριά. Αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε και παλέψαμε μαζί τους. Μας χτύπησαν με ραβδιά και πήραν τα χρήματα και τα τηλέφωνά μας. Μας ανάγκασαν να βγάλουμε τα ρούχα και τα εσώρουχά μας ώστε να μπορέσουν να βρουν τα πάντα».

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, τους οδήγησαν στην τρύπια βάρκα και τους εγκατέλειψαν. Διασώθηκαν 3 ώρες αργότερα, καθώς ένας από τους πρόσφυγες είχε κρύψει ένα μικρό κινητό τηλέφωνο.

Ο Rami Kourafa, που πλέον ζει σε στρατόπεδο στη Γερμανία, ισχυρίστηκε ότι οι κομάντος που συνάντησε φορούσαν τις ίδιες στολές με αυτές των αντρών της ελληνικής ακτοφυλακής.

Ορισμένες από τις επιθέσεις, όπως αναφέρουν οι πρόσφυγες, δεν είναι ληστείες αλλά επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Ο 35χρονος Mohammed Mohammed, που στο παρελθόν εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο στη Δαμασκό, ισχυρίζεται ότι του έκλεψαν 8.800 ευρώ, τους κόπους μιας ζωής, σε μια νεο-ναζιστικού τύπου επίθεση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διέλευσής τους μεταξύ Σμύρνης και Λέσβου στις 30 Ιουλίου. Οι μασκοφόροι είχαν ανοιχτόχρωμα δέρμα και μπλε μάτια, μιλούσαν αγγλικά και ελληνικά και φορούσαν ίδια στολή με τους άντρες της ελληνικής ακτοφυλακής.

«Είναι σίγουρα ρατσιστές. Όπως οι Ναζί. Δεν τους αρέσουν οι μουσουλμάνοι. Μας είπαν «είστε δολοφόνοι». Δεν τους άρεσε που είδαν ότι υπήρχαν γυναίκες με μαντίλα. Οι γυναίκες τότε άρχισαν να προσεύχονται να σωθούν από την επίθεση, κάτι που απλά έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ήταν πολύ γυμνασμένοι και άκρως επαγγελματίες. Φεύγοντας οδήγησαν το ταχύπλοό τους σαν να ήταν μαζεράτι».

Αφού τους ξυλοκόπησαν με ραβδιά και τους αφαίρεσαν τη μηχανή, τους εγκατέλειψαν χωρίς κινητήρα και με μια τρύπα στη βάρκα. «Πιστεύω ότι ήθελαν να μας φοβίσουν, όχι να μας σκοτώσουν αλλά δεν τους ένοιαζε πραγματικά αν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε».

Το ίδιο βράδυ οι κομάντος χτύπησαν και ένα άλλο σκάφος που μετέφερε δύο οικογένειες που επίσης διασώθηκαν από Τούρκους.

Η Ιταλίδα ακτιβίστρια Nawal Soufi, που είναι γνωστή ως «άγγελος των προσφύγων», ανέφερε ότι έχει ακούσει αναρίθμητα περιστατικά επιθέσεων που χαακτηρίζει «απόπειρα δολοφονίας». Ισχυρίζεται πως ανάμεσα στους κομάντος βρίσκεται και μια γυναίκα, ενώ περιέγραψε σαν μια νύχτα κόλασης την επίθεση στις 8 Αυγούστου.



«Οι κομάντος προέβησαν σε απόπειρα δολοφονίας 47 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και μητέρων με τα μωρά τους, ενώ έπλεαν από την Τουρκία στην Ελλάδα στις 4 το πρωί. Χτυπούν τους μετανάστες με τέιζερ και ρόπαλα και τραυμάτισαν 10 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Προσπάθησαν να βυθίσουν τη βάρκα με κανόνια νερού, πήραν τον κινητήρα και τους ανάγκασαν να πέσουν στο νερό».

Σε άλλη επίθεση σε βάρκα που επέβαιναν 27 άνθρωποι, οι πρόσφυγες κατάφεραν να βγάλουν φωτογραφία από ένα μεγάλο πολεμικό πλοίο αφότου οι κομάντος τους έκλεψαν 50.000 δολάρια σε μετρητά πριν τους εγκαταλείψουν στο βυθιζόμενο πλοιάριό τους.

Η ελληνική ακτοφυλακή δεν απάντησε στις κατηγορίες, αλλά τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για εγκληματίες που εμφανίζονται όπως το προσωπικό της. Ανέφερε ότι την 1η Αυγούστου συνελήφθησαν 3 άντρες στη Σάμο που ήταν ντυμένοι Έλληνες λιμενοφύλακες και φορούσαν μάσκες. Ο ένας εξ αυτών ήταν δημόσιος υπάλληλος.



 Dailymail

 katohika.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου