Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μπομπ Γκέλντοφ: "Ντροπή" για τη στάση της Ευρώπης






Τέσσερις προσφυγικές οικογένειες προσφέρθηκε να φιλοξενήσει "άμεσα" στα δύο ακίνητα που διατηρεί στο Λονδίνο ο Ιρλανδός τραγουδοποιός και ακτιβιστής Μπομπ Γκέλντοφ, αντιδρώντας έτσι με οργή στην αδράνεια που επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκές αρχές στην καταστροφική προσφυγική κρίση.


Θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι του


Ο επικεφαλής των Boomtown Rats έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιρλανδικό RTE Radio, όπου χαρακτήρισε τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης "ντροπιαστική".

"Αποτελεί τερατώδη προδοσία για όσα είμαστε και όσα θέλουμε να γίνουμε", δήλωσε ο καλλιτέχνης. "Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή, που θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και θα επηρεάζει την ανθρωπότητα για τα επόμενα 300 χρόνια", δήλωσε, συμπληρώνοντας: "Δεν το ανέχομαι αυτό που συμβαίνει, δεν ανέχομαι την επίδραση που έχει σε μας τους ίδιους".

Ο Γκέλντοφ έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν αρκετές χιλιάδες λίρες για ανθρωπιστικούς σκοπούς, ενώ έχει επισκεφθεί στρατόπεδα προσφύγων στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Μαζί με δεκάδες άλλους καλλιτέχνες και συγγραφείς, όπως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ή ο Πάτρικ Νες, έχει υπογράψει έκκληση που καλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό να αλλάξει την πολιτική του έναντι


avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου