Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ: Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα είναι έτοιμο να δώσει τεράστιο σεισμό




Ένα μεγάλο σεισμό είναι έτοιμο να δώσει το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Thomas Jordan της Νότιας Καλιφόρνιας.



Σύμφωνα με τη Daily Mail οι ειδικοί προειδοποιούν τους κατοίκους να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο σεισμό οποίος συμβαίνει κάθε 400 με 600 χρόνια και μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημιές, και να σκορπίσει τον θάνατο σε χιλιάδες κατοίκους.

Η προειδοποίηση έγινε λίγους μήνες μετά την απαίτηση του δημάρχου του Λος Αντζελες Eric Garcetti να θωρακιστούν άμεσα τα κτίρια της περιοχής σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Ο διευθυντής του σεισμολογικού κέντρου μιλώντας σε συνέδριο στο Long Beach δήλωσε: «Το ρήγμα του Αγιου Ανδρέα είναι έτοιμο να δώσει μεγάλο σεισμό. Η κατάσταση εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Το σεισμολογικό κέντρο έχει δώσει στη δημοσιότητα γράφημα που δείχνει ότι ο επικείμενος σεισμός μπορεί να είναι κοντά στα 8 Ρίχτερ.

Οι τεκτονικές πλάκες που στο συγκεκριμένο ρήγμα το 1857 είχαν δώσει σεισμό 7,9 Ρίχτερ έχουν μετακινηθεί ακόμα περισσότερο. Για την ακρίβεια οι συγκεκριμένες πλάκες μετακινούνται με ρυθμό περίπου 2 ίντσες ανά έτος. Αυτό σημαίνει κάθε επιπλέον μετακίνηση δημιουργεί πρόσθετες πιέσεις στα βράχια κάτω από την επιφάνεια της γης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου