Η πέτρινη επιγραφή ελληνικής γραφής που βρέθηκε σε αγρόκτημα στο… Κενσιγκτον της Μιννεσοτας ( ΗΠΑ ) ( μουσείον Μιννεσοτας ΗΠΑ ), γράφτηκε από τους Μινύες της Μαγνησίαςτης Θεσσαλίας το έτος 2,748 π.χ.
Η απόκρυφη ιστορία των Ελλήνων: Μαγνήσια Θεσσαλίας έτος 2765 π.χ.
Το έτος 2765 π.χ. – 2715 π.χ. βασιλεύς της Μαγνησίας της Θεσσαλίας ήταν ο Μινεας ο 10ος.
Γεννήθηκε το έτος 2795 και πέθανε το έτος 2715 π.χ.σε ηλικία 80 ετών.
Εγινε βασιλεύς σε ηλικία 35 ετών και βασίλευσε επί 50 έτη.
Κυβέρνησε με δημοκρατικούς θεσμούς,εφαρμόζοντας πάντοτε το δίκαιο. Φρόντιζε για την ανάπτυξη του κράτους του, ήταν ταπεινόφρων ,καλοσυνάτος και ευγενικός, γι αυτό και οι υπήκοοι του τον ονόμαζαν ευγενή.
Επί βασιλείας του,αργοναύτες Μινύες του βασιλείου του, 35 άτομα,15 γυναίκες και 25 άνδρες, από τα οποία τα 15 ήταν νεαρά ζευγάρια,με αρχηγό τους τον ΟΕΡΜΟΕ = ΕΡΜΙΟΝΑ ,αποίκησαν με τη θέληση τους,πλέοντας με τα τρία καράβια τους προς δυσμάς, διασχίζοντας τον ατλαντικό, έφθασαν μετά από ταξίδι 60 ήμερων στην έκταση της Αμερικής, που σήμερα ονομάζεται Μινεσότα.
Στην τοποθεσία αυτή έχτισαν οικισμό, από 20 οικήματα. Τον οικισμό τους τον ονόμασαν Μαγνήσια και τον τόπο Μινεσότα, προς τιμήν του ευγενούς βασιλέα τους (μηναία).
Σχόλιο diadrastika: Για το θέμα αυτό υπάρχει μία αντίρρηση, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr:
«Η πλάκα βρέθηκε το 1898 σε μια κωμόπολη της Μιννεσότα και πήρε το όνομα της από τον κοντινό οικισμό του Κένσιγκτον. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια φάρσα του 19ου αιώνα και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.
»Ένας Σουηδός μετανάστης ο Olof Olsson Ohman ισχυρίστηκε πως βρήκε αυτή την πέτρα και οι υποστηρικτές της αυθεντικότητας της πέτρας λένε πως πρόκειται για απόδειξη επίσκεψης σκανδιναβών στην περιοχή τον 14ο αιώνα και μετέφρασαν μάλιστα την επιγραφή η οποία είναι γραμμένη στο ρουνικό αλφάβητο»
Είναι, λοιπόν, σωστό να αναφέρουμε πως το ρουνικό αλφάβητο, σύμφωνα με τo wikipedia.org πιθανόν να έχει ετρουσκική καταγωγή ή φοινικική προέλευση. Όμως οιΕτρούσκοι είναι ελληνικό φύλο, ενώ οι Φοίνικες -αν και μάταια υποστηρίζεται πως μας έδωσαν το αλφάβητο- δεν άφησαν κανένα γραπτό κείμενο…
Δείτε την επιγραφή από κοντά:
Δείτε και το ρουνικό αλφάβητο:
Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρονολόγησης…
Και όταν οι ιθύνοντες αποφασίζουν να θάψουν κάτι, γίνονται πολύ καλοί σε αυτό…
Τα συμπεράσματα δικά σας
-d-
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου