Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

13 Τροφές που καταπολεμούν τον πόνο Oι τροφές είναι το καλύτερο φάρμακο σύμφωνα με φυσικοπαθητικό Ιατρό Dr. Dr. Akilah El.




Καθώς οι περισσότερες τροφές έχουν υπέροχη γεύση, παράλληλα έχουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες και παρουσιάζονται σε ζωντανές και πολύχρωμες μεταμφιέσεις. Τα καλύτερα θεραπευτικά ιάματα επίσης έχουν πολύ ωραία γεύση (δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο για τις κοινές ιατρικές συνταγές). Και ένα ακόμα θετικό, οι τροφές δεν θα παρουσιάσουν παρενέργειες στον οργανισμό όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κοινά φάρμακα.
1. Κεράσια
Ο Dr. Muraleedharan Nair, PhD, καθηγητής φυσικών προϊόντων και χημείας στο Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, ανακάλυψε ότι το εκχύλισμα από ξινά κεράσια είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από μια ασπιρίνη στην ανακούφιση μιας φλεγμονής. Μόνο 2 κουταλιές της σούπας από τον συμπυκνωμένο χυμό είναι απαραίτητες σε καθημερινή βάση για δραστικά αποτελέσματα. Τα γλυκά κεράσια είναι επίσης αποτελεσματικά.

2. Βατόμουρα 3. Σμέουρα 4. Μύρτιλα 5. Φράουλες
Ο Dr. Nair, αργότερα ανακάλυψε τις ίδιες παυσίπονες ιδιότητες στα βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα και στις φράουλες.

6. Σέλινο και Σπόροι Σέλινου
Ο James Duke, PhD, συγγραφέας του βιβλίου The Green Pharmacy, ανακάλυψε περισσότερα από 20 αντιφλεγμονώδη συστατικά στο σέλινο και στους σπόρους του, συμπεριλαμβανομένης και της ουσίας που ονομάζεται απιγενίνη (φυσικό φλαβονοειδές), που έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Προσθέστε σπόρους σέλινου στις σούπες, στα βραστά ή χρησιμοποιήστε τους για να αντικαταστήσετε το αλάτι σε πολλές συνταγές μαγειρικής.

7. Ginger
Το ginger μειώνει τα επίπεδα της προσταγδαλίνης στο σώμα, που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση του πόνου και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ινδία για την αντιμετώπιση του πόνου και των φλεγμονών. Μια μελέτη από ερευνητές της Ινδίας, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που υπέφεραν από μυϊκούς πόνους ένιωθαν αισθητή ανακούφιση όταν τους έδιναν ginger. Η συνιστώμενη δόση ginger είναι 500 με 1.000 mg την ημέρα. Αν κάποιος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, είναι απαραίτητη η συμβουλή του προσωπικού γιατρού για πιθανές αλληλεπιδράσεις του βότανου με άλλα φάρμακα.

8. Κουρκούμη ή κουρκουμάς
Η κουρκούμη είναι το κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στο Ινδικό κάρυ. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κουρκούμη είναι πιο αποτελεσματική από ότι τα κοινά φάρμακα με στεροειδή σε οξείες φλεγμονές. Το κύριο συστατικό της κουρκούμης είναι η κουρκουμίνη που καταστέλλει τον πόνο μέσω ενός παρόμοιου μηχανισμού με αυτόν των κοινών φαρμάκων, χωρίς όμως να προκαλεί παρενέργειες. Επιλέξτε ένα τυποποιημένο εκχύλισμα με 1500mg του κουρκουμίνης την ημέρα.

9. Σολομός 10. Σκουμπρί 11. Ρέγγα
Πολλά λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγκα περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά έλαια. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μετατρέπονται στο σώμα σε ουσίες παρόμοιες με αυτές των ορμονών και μειώνουν τις φλεγμονές και τον πόνο. Σύμφωνα με τον Dr. Alfred D. Steinberg, που είναι ειδικός στις αρθρίτιδες στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το ιχθυέλαιο είναι ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Το ιχθυέλαιο δρα άμεσα στο ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλοντας το 40% – 55% της απελευθέρωσης των κυτοκινών, ουσιών που είναι γνωστές για την πρόκληση φλεγμονών και καταστροφή των αρθρώσεων. Πολλές άλλες μελέτες επίσης δείχνουν ότι η κατανάλωση ελεγχόμενων ποσοτήτων ψαριών ή απλά λαμβάνοντας ιχθυέλαιο μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή, ιδιαίτερα για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα.

12. Λιναρόσποροι και Λινέλαιο
Οι φρεσκοαλεσμένοι λιναρόσποροι και το αγνό έλαιο τους, περιέχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων Ω3. Μη μαγειρεύετε το λινέλαιο γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα όπως ερεθισμός στους ιστούς του σώματος και πόνος.

13. Ωμά Καρύδια και Έλαιο Καρυδιών
Τα ωμά καρύδια και το έλαιο τους περιέχουν εξίσου λιπαρά οξέα Ω3 που ανακουφίζουν από τον πόνο και μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα.

Πηγή: Άρθρο από το προσωπικό blog της Dr. Akilah El Φυσικοπαθητικός Ιατρόςwww.docakilah.wordpress.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου