Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Η Χίος στις φλόγες


Η Χίος στις φλόγες


Μνήμες από τις πυρκαγιές του 2012 ξύπνησαν σήμερα στη Χίο καθώς από τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Βέσσα Χίου.

Μνήμες από τις μεγάλες φωτιές του 2012 ξύπνησαν σήμερα στη ΧίοΟι φλόγες βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνονται χωριά. Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί, έκανε λόγο για 2 σπίτια που έχουν καεί.


Το νησί κηρύχθηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάξουν, λόγω αναταράξεων.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τα Μεστά και την Ελάτα, χωριά τα οποία εκκενώθηκαν μερικώς.
Στα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει επιχειρούν έξι ελικόπτερα, 16 επανδρωμένα οχήματα με 38 πυροσβέστες, 11 άτομα του πεζοπόρου τμήματος, 40 εθελοντές, 21 υδροφόρες, 2 χωματουργικά μηχανήματα.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καίει έκταση από την περιοχή Λιθί έως τα Μεστά.
Πηγή βίντεο-φωτό: politischios και chiospress

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου