Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ποια τα σχέδια του εκκολαπτόμενου πλανητάρχη για την Ελλάδα – Πως χαρακτηρίζει τη χώρα μας!




Όλα τα… καλά για την χώρα μας έχει στο μυαλουδάκι του o υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Την πρόθεσή του αν γίνει Πρόεδρος να μπλοκάρει περαιτέρω χρηματοδότηση χρεοκοπημένων ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ΔΝΤ, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει τακτικά με στελέχη της οικονομικής του πολιτικής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τραμπ παρομοιάζει συχνά την Ελλάδα με «βαρέλι χωρίς πάτο», κατηγορώντας την κυβέρνηση των Δημοκρατικών και προσωπικά τον Μπαράκ Ομπάμα για την χρηματοδοτική έκθεση της Αμερικής μέσω του ΔΝΤ στην ελληνική αλλά και οικονομικές κρίσεις κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Από αναλυτές εκτιμάται ότι σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία των ΗΠΑ- πράγμα που καθίσταται ολοένα και λιγότερο απίθανο όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου- και εφόσον τηρήσει τα όσα διακηρύττει προεκλογικά, τότε ο Τραμπ θα σηματοδοτήσει έναν ακόμα επιπρόσθετο παράγοντα κρίσης στην ήδη ταραγμένη Ευρώπη.

Δεν διαφωνεί μόνο με την επιλογή της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών κρατών με χρήματα της Αμερικής μέσω του ΔΝΤ, αλλά και με το μοντέλο επιβολής πολιτικών στα κράτη αυτά όπως μέχρι σήμερα ακολουθείται, και το οποίο βιώνει η Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου