Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Γενετική διαστροφή στην διατροφή: Ντομάτες μακράς διαρκείας!Κόντρα στη φύση και υπέρ του συμφέροντος. Κόντρα στην υγεία και υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Με μια λέξη… μεταλλαγμένα!

Ντομάτα η αγαπημένη. Αλλά έχει ένα… ελάττωμα: Μαλακώνει όταν ωριμάζει. Πως την θέλει το σύγχρονο εμπόριο; Να μην ωριμάζει! Να διατηρείται φρέσκια και σφριγηλή για… μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι ομάδα βιολόγων του Πανεπιστημίου Royal Holloway και της Σχολής Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ εντόπισαν ένα γονίδιο που κωδικοποιεί ένα ένζυμο το οποίο παίζει κρίσιμο ρόλο στην υφή της τομάτας και ειδικότερα στη διαδικασία που την κάνει πιο μαλακή.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η απενεργοποίηση του γονιδίου θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών που θα διατηρούν την φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο διάστημα ενώ επίσης θα έχουν καλύτερη γεύση από τις υπάρχουσες ποικιλίες. Θεοί με λίγα λόγια!

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η γενετική αυτή τροποποίηση δεν θα επηρεάζει την διαδικασία ωρίμανσης της ντομάτας αλλά μόνο το πόσο σφιχτή και νόστιμη θα είναι. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Biotechnology».

Τώρα, πως θα ωριμάζει αλλά μετά θα βάζει φρένο στη διαδικασία, αυτό το ξέρουν οι επιστήμονες, που σίγουρα οι ίδιοι τρώνε οργανικά λαχανικά και όχι τα Φρανκενστάιν που κατασκευάζουν για τους υπόλοιπους!Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου