Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο για τα... μάτια του Ομπάμα

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο για τα... μάτια του Ομπάμα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΜΜΟΣ

Στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, από τη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, «μεταφέρθηκαν» το βράδυ τα επεισόδια που ξεκίνησαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι διαδηλωτές του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου και αριστεριστές και αντιεξουσιαστές στη Σταδίουπροσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων με τις κλούβες, στο ύψος της οδού Αμερικής.

Περίπου 150 κουκουλοφόροι, που βρίσκονταν στις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, άλλοι κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες μολότοφ και μέσα από το Πολυτεχνείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, προσπαθώντας να τους απωθήσει.


 




Η Πατησίων έχει κλείσει μέχρι το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ παράλληλα κλειστοί είναι αυτή την ώρα, όλοι οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Άγνωστα άτομα έριξαν εξάλλου δύο βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.


Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις συνολικά. Τρεις εξ αυτών έγιναν στη διάρκεια των επεισοδίων στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν ορισμένα άτομα προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ.

Σημειώνεται, ότι σε χώρο κοντά στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν αργότερα πολλές βόμβες μολότοφ που άφησαν εκεί άγνωστα άτομα προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.
Αυτή τη στιγμή τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου