Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

19 υγιεινά τρόφιμα που «πρέπει» να δώσετε στο σκύλο σας και ποια να «αποφύγετε»





Αυτό το άρθρο θα είναι μεγάλη βοήθεια για όλους εκείνους τους θαυμαστές σκυλιών στον κόσμο, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς απλά δεν ξέρουμε τι είναι ωφέλιμο και τι βλαβερό για τα αγαπημένα μας κατοικίδια ζώα.

Δείτε τη λίστα με όλες τις υγιεινές τροφές για τους σκύλους.

Τόνος και σολομός

Τα ψάρια είναι εξαιρετικά επωφελής δεδομένου ότι είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα κρατάν τη γούνα του σκυλιού σας λαμπερή και υγιή. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Ταΐζοντας τον σκύλο σας με σολομό και τόνο θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας. Τα σκυλιά αγαπούν τον μαγειρεμένο σολομό και μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε λάδι σολομού στην τροφή τους.


Παρά το γεγονός ότι ο τόνος είναι γνωστό ως σνακ για τη γάτα, μπορείτε επίσης να δώσετε σε αυτό το υγιεινό γεύμα στο σκυλί σας.

Άπαχο κρέας


Το άπαχο κρέας είναι εξαιρετικά επωφελής, και πολλοί κτηνίατροι το έχουν βελτιώσει, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα από την κατανάλωσή του, θα δώσει μια επιπλέον δόση των πρωτεϊνών για το σκύλο σας. Είναι μια μεγάλη πηγή αμινοξέων και βιταμινών Β. Αυτές οι βιταμίνες εμπλέκονται στη διατήρηση της ενέργειας στο μεταβολισμό του σκύλου σας.

Συκώτι

Ομοίως με το άπαχο κρέας, το συκώτι είναι μια καλή λιχουδιά για εκπαίδευση και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο γεύματος. Το κρέας αυτό είναι γνωστό ως μια μεγάλη πηγή βιταμινών Β, Α και Κ, όπως επίσης και ο σίδηρος.

Μπορείτε να το αγοράσετε φρέσκο από το μπακάλικο για να ταΐσετε το σκύλο σας στο σπίτι και μπορείτε να το μαγειρέψετε ή να το ψήσετε. Επίσης, μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων σε ξηρά μορφή.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί και να περιορίσετε την ποσότητα του συκωτιού που δίνετε στο σκύλο σας, δεδομένου ότι το πολύ είναι τοξικό για το σκυλί σας. Όχι περισσότερο από 1 κιλό νωπού συκωτιού ανά 1 κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.

Πλιγούρι βρώμης


Το πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες απαιτούνται για το σκυλί σας. Είναι μεγάλη για μεγάλα σκυλιά που υποφέρουν από προβλήματα παρατυπία του εντέρου. Μαγειρεύουν πριν το σερβίρισμα στο σκυλί σας.

Αν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός στο σιτάρι, και το πλιγούρι βρώμης είναι ένα μεγάλο υποκατάστατο.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι ασφαλής για το σκυλί σας, έτσι πρέπει να τις κόβουμε σε φέτες και να τις αφυδατώσουμε πριν τις ταΐσουμε στο σκύλο μας. Είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνης C, βήτα-καροτίνης και μαγγανίου.

Αυγά
Τα αυγά είναι τέλεια για τη διατροφή των σκύλων και δίνουν επιπλέον πρωτεΐνη.

Μαϊντανός


Ο μαϊντανός είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, καλίου και ασβεστίου. Εκτός από αυτό, βελτιώνει την αναπνοή του σκύλου σας, και καθαρίζει την «σκυλοανάσα» του. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για επιπλέον γεύση και χρώμα.

Αχλάδια


Αφήστε το σκυλί σας να τρώει αχλάδια, αλλά αφαιρέστε τους πυρήνες και τους σπόρους, δεδομένου ότι μπορούν να είναι τοξικοί.


Τυρί & τυρί Cottage

Το τυρί είναι πλούσιο σε λίπος, οπότε επιλέξτε ένα που έχει χαμηλά ή μειωμένα λιπαρά. Το τυρί cottage είναι μια καλή επιλογή. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας δεν έχει δυσανεξία στη λακτόζη, πριν να προσθέσετε το σνακ στη διατροφή του.

Γιαούρτι & κεφίρ

Ακριβώς όπως το τυρί, το γιαούρτι και το κεφίρ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνες. Γιαούρτια χωρίς ενεργά βακτήρια είναι καλά για το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας.

Παρ “όλα αυτά, επιλέξτε πάντα γιαούρτια που δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

Ποπκόρν


Το ποπκόρν είναι μια απόλαυση με λίγες θερμίδες. Περιέχει κάλιο και μέταλλα όπως ασβέστιο,μαγνήσιο και φώσφορο.


Σπόρος λιναριού


Ο σπόρος λιναριού είναι μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι τέλεια για το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου σας. Οι σπόροι λιναριού είναι επίσης αρκετά υγιές για το σκυλί σας.

Μπιζέλια

Τα Μπιζέλια είναι μια μεγάλη πηγή καλίου, φωσφόρου και βιταμίνης Β. Προσθέστε τα στη διατροφή του σκύλου σας.

Μπρόκολο


Αυτό το πλούσιο σε βιταμίνες λαχανικό είναι πολύ θρεπτικό για τους σκύλους. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι περισσότερο από το 10% της διατροφής του σκύλου σας. Αν ο σκύλος σας τρώει πολύ, υπάρχει μια πιθανότητα για ερεθισμό του γαστρεντερικού.

Καρότα

Τα καρότα είναι καλό σνακ χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες και βήτα-καροτίνη, και είναι ευεργετικό για τα δόντια του σκύλου.

Πράσινα φασόλια



Τα φασόλια χωρίς προσθήκη αλατιού είναι ένα υπέροχο χαμηλό σε θερμίδες σνακ.

Μήλα

Τα μήλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α και C και φυτικών ινών. Ταΐζοντας τον σκύλο σας με φέτες μήλου θα καθαρίσει τα υπολείμματα φαγητού από τα δόντια του, αλλά πρέπει να βγάλετε τους σπόρους και τον πυρήνα, πριν το δώσετε.


Φρουτοσαλάτα

Η υγεία του σκύλου σας μπορεί αναμφίβολα να βελτιωθεί με την κατανάλωση φρουτοσαλάτας. Κάντε μια φρουτοσαλάτα χρησιμοποιώντας πεπόνι, μήλα, μπανάνες, καρπούζι, φράουλες και βατόμουρα.

Καρύδα και έλαιο καρύδας


Η καρύδα και το λάδι καρύδας είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τους ανθρώπους και τα σκυλιά.


Να είστε βέβαιοι ότι θα φροντίσετε το σκυλί σας ακριβώς όπως ακριβώς φροντίζετε για την δική σας υγεία. Επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα για το σκυλί σας θα το κάνετε πιο υγιές και πιο ευτυχισμένο.

Επιπλέον, να γνωρίζετε ότι εκτός από όλες αυτές τις ευεργετικές τροφές που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν και άλλες, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία του σκύλου σας.

[via]



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου