Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας -Μολότοφ και χημικά [εικόνες-Βίντεο]
Ενταση σημειώθηκε στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα αγνώστων ατόμων πήγε στο τέλος της πορείας και πέταξαν 4 βόμβες μολότοφ και πέτρες προς την πλευρά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Από την επίθεση αυτή δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ δεν έγινε προσαγωγή. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και σε λίγη ώρα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Πλήθος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στην πορεία
Γονείς και μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και συνεχίζουν προς την Ομόνοια. Λόγω του συλλαλητηρίου, αυτή την ώρα είναι κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου και Λεωφ. Αμαλίας (στο ύψος του Αθ. Διάκου). Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΟΛΜΕ, η οποία είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τονίζει ότι παλεύει για:
«Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Στήριξη της ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικεί 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια».

Από τη μεριά τους οι μαθητές δηλώνουν «αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει». «Η επίθεση στην Παιδεία συνεχίζεται, η υποχρηματοδότηση εντείνεται, η γνώση που παίρνουμε στην καλύτερη δεν μας αρκεί, ενώ στη χειρότερη ενισχύει μισαλλόδοξες, θεοκρατικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις. Η ανάγκη μας για μόρφωση θυσιάζεται στον βωμό των κερδών της αγοράς».
iefimerida.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου