Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ενσυναισθησία: η Απόλυτη Έκτη Αίσθηση



Μπορούν να νιώσουν πανικό κάποιου με την παρουσία κάποιου αγνώστου δίπλα τους, ο οποίος είναι αναστατωμένος ή να πάθουν κρίση πανικού με την κλειστοφοβία άλλου. Νιώθουν τον “πόνο” της Γης και των στοιχείων της μέσα από τις δονήσεις τους. Αυτή είναι η Ενσυναισθησία , μια εξαιρετικά σπάνια ψυχική ικανότητα στις μέρες μας, που οι περισσότεροι τη θεωρούν ως την Απόλυτη Έκτη Αίσθηση. Είναι τόσο σπάνια, που λέγεται πως γεννιούνται 100 άτομα με την ικανότητα αυτή σε όλο τον κόσμο, ανά αιώνα. Διαφέρει αρκετά από την κοινή εμπάθεια η οποία δεν θεωρείται ψυχική ικανότητα, αλλά ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Πέρα από αυτό, αποτελεί ίσως και μια από τις ελάχιστες ψυχικές ικανότητες που έχουν χαθεί στη μετάφραση κυριολεκτικά με το πέρασμα των αιώνων. Στο εξωτερικό η Ενσυναισθησία είναι γνωστή με την αγγλική λέξη “Empathy”, η οποία στα ελληνικά σημαίνει “Εμπάθεια”. Όμως, στη σύγχρονη εποχή η λέξη αυτή έχει αποκτήσει αρνητική έννοια και συνδέεται με το μίσος, την αρνητικότητα και την έχθρα. Η αγγλική λέξη έχει διαφορετική έννοια, και για την ακρίβεια ορίζεται ως “η συμμετοχή στο πάθος του άλλου”. Η Ενσυναισθησία είναι γνωστή και ως “Καθαρή Εμπάθεια”.

Ο άνθρωπος που φέρει την ικανότητα της Ενσυναισθησίας αποκαλείται κοινώς ως “Εμβιωτικός” ή “Ενσυναισθηματικός”. Με την ικανότητα αυτή, ο κάτοχος της μπορεί να αισθανθεί τα πραγματικά συναισθήματα και τους φυσικούς πόνους των άλλων γύρω του, το ίδιο έντονα ως δικά του ή όσο το βιώνουν οι άλλοι. Όλος αυτός ο καταιγισμός των συναισθημάτων μπορεί να υπερδιεγείρει ή και να τρελάνει τον κάτοχο και να προκαλέσουν τη εκδήλωση ανησυχίας και νευρικότητας καθώς και κλειστής συμπεριφοράς.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, οι Εμβιωτικοί δεν έχουν συνείδηση της ιδιαίτερης φύσης τους, και τους είναι αδύνατον να κατανοήσουν για ποιο λόγο βιώνουν καταστάσεις όπου ακραία συναισθήματα τους καταλαμβάνουν χωρίς λόγο ή νιώθουν δυσάρεστα ιατρικά συμπτώματα ενώ είναι μια χαρά στην υγεία τους. Μέχρι να “ξυπνήσει” η πραγματική τους φύση, είναι συχνά ανήσυχοι και απόμακροι. Χρειάζεται να μάθουν τεχνικές να προστατεύονται ψυχικά και να ελέγχουν καλύτερα την φύση τους και να μην έχουν ψυχική υπερφόρτωση. Άλλωστε, με την εμπειρία έρχεται και η μαεστρία.

Είναι τόσο ευαίσθητοι στις ενέργειες του περιβάλλοντος τους και ακόμα πιο έντονα όταν προέρχονται από ανθρώπους. Το αίσθημα της ενεργοποίησης της ικανότητας είναι σαν να διαπερνάει το κορμί ένα ηλεκτρικό φορτίο, το οποίο πλημμυρίζει από συναισθήματα. Θα μπορούσε να είναι συναίσθημα μελαγχολίας ή φόβου και μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά και να καταλάβουν τον Εμβιωτικό. Στις αρχές ο Εμβιωτικός προσπαθεί να κάνει τα κάνει δικά του, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί νιώθει αυτά τα παράξενα και αβάσιμα συναισθήματα. Μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία, δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποια συναισθήματα είναι δικά του και ποια όχι. Δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός ότι αρκετοί Εμβιωτικοί κατέληξαν εξαιρετικά καταθλιπτικοί και όχι μόνο.

Μπορούν να νιώσουν τα πάντα και κάποιες φορές στο μέγιστο. Λόγω της φύσης τους δεν βασίζονται στα λεκτικά συναισθήματα. Μέσω της διαίσθησης τους, η οποία είναι ιδιαίτερα ισχυρή, μπορούν να φιλτράρουν τα πάντα και να με αυτή να βιώσουν τον κόσμο γύρω. Εκ φύσεως είναι δοτικά άτομα, πνευματικά εναρμονισμένα και καλοί ακροατές. Σύμφωνα με τους ψυχικούς και ακόλουθους του μεταφυσικού, οι Εμβιωτικοί είναι η καρδιά του κόσμου και παγκόσμιας κλίμακας προστάτες.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί μηχανισμοί της Ενσυναισθησίας, για όσους έχουν την απορία. Και όπως σε κάθε τι, θεωρίες έχουν δημιουργηθεί για την προσπάθεια κατανόησης της. Το ιδιαίτερο με έναν Εμβιωτικό είναι ότι δεν κατέχει μόνο την Ενσυναισθησία στη διάθεση του, αλλά μια ομάδα από ψυχικές ικανότητες που λειτουργούν ως μια. Όπως για παράδειγμα, ασυνείδητα να εκδηλώσει με την επαφή άλλου ατόμου Ψυχομετρία (ψυχική ικανότητα κατά την οποία ο χρήστης μπορεί να μάθει την ιστορία του αντικειμένου ή του ανθρώπου που αγγίζει) ή Διόραση (Καθαρή Όραση – ψυχική ικανότητα που επιτρέπει στον χρήστη να δει εικόνες ή οράματα, κρυφά από τις 5 βασικές αισθήσεις), οι οποίες πληροφορίες στη συνέχεια φιλτράρονται και γίνονται συναισθήματα. Ισχυροί Εμβιωτικοί μπορεί να εκδηλώσουν άλλες πολύ ισχυρές ψυχικές ικανότητες όπως η Διοχέτευση ( ψυχική ικανότητα με την οποία ο χρήστης μπορεί να έρθει σε επαφή με πνεύμα ή οντότητες και να γίνει ο δέκτης των πληροφοριών τους), Καθαρή Αναγνώριση (ψυχική ικανότητα με την οποία ο χρήστης μπορεί να έχει ανεξήγητη γνώση για πράγματα χωρίς να έχει προηγούμενη γνώση σχετική), Αιώρηση και Ψυχική Επέμβαση (η ψυχική ικανότητα με την οποία ο χρήστης δημιουργεί θεραπευτική ενέργεια).

Ο Εμβιωτικός μπορεί να γίνει ένα συναισθηματικό σφουγγάρι στα πρώτα στάδια. Το σώμα του μπορεί να λάμψει από ενέργεια θετική όταν βρίσκεται ανάμεσα σε αγάπη και ηρεμία, αλλά η αρνητικότητα μπορεί να του είναι εξαντλητικό και επιθετικό, κάνοντας τους ανίσχυρους. Φυσικός εχθρός του είναι τα Ψυχικά Βαμπίρ, τα οποία με την οργή τους και τα αρνητικά τους συναισθήματα, μπορούν να ξεσκίσουν ψυχικά έναν Εμβιωτικό. Στις σχέσεις του ο Εμβιωτικός συνήθως μένει μόνος του, διότι δεν μπορεί είτε να χειριστεί τα συναισθήματα του ερωτικού συντρόφου ή γιατί δεν μπορεί ο σύντροφος να χειριστεί την ιδιαίτερη προσοχή και ανάγκες τις οποίες έχει. Ο Εμβιωτικός μπορεί απορροφήσει τις συγκρούσεις από έντονα συναισθήματα όπως καυγάδες και αυτό να του δημιουργήσει κρίσεις πανικού ή και ακόμα αγοραφοβία.

Έρχονται στιγμές που ο Εμβιωτικός απομακρύνεται από τον κόσμο για να μπορέσει να βρει την ηρεμία και να διαχειριστεί όλη αυτή τη ροή των συναισθημάτων. Πολλοί επιλέγουν να μένουν σε απόμερα σημεία. Αυτό βέβαια δεν τον κάνει να γίνει άτρωτος απέναντι στα συναισθήματα των άλλων, αλλά μπορεί κάπως να κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση σε περιοχές που έχει έντονο συνωστισμό, όπως οι μεγαλουπόλεις.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ένας Εμβιωτικός δεν βασίζεται στη χρήση των 5 βασικών αισθήσεων, για να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Βιώνει τα συναισθήματα και τα συμπτώματα, είτε αρνητικά είτε θετικά, πέρα από τo φυσιολογικό φάσμα της αντίληψης. Για όσους ασχολούνται με το υπερφυσικό/μεταφυσικό, η Ενσυναισθησία είναι η “μαγική δύναμη/χάρισμα” του να μπορεί ο Εμβιωτικός να μπαίνει στη θέση του άλλου και να νιώθει τις ενεργειακές του δονήσεις είτε είναι άνθρωπος, μέρος, ζώο ή ακόμα και αντικείμενο.
Η Ενσυναισθησία μπορεί να επεκταθεί σε μια μορφή, παραφυσική θα μπορούσε να την αποκαλέσει κάποιος, όπου ο Εμβιωτικός δεν χρειάζεται να βασιστεί σε φυσιολογικά αισθητήρια στοιχεία, όπως δηλαδή, η κίνηση του σώματος ή η αλλαγή στον τόνο της φωνής ή με το να δει κάποιον να κλαίει ή να είναι στεναχωρημένος. Δεν χρειάζεται να είναι, σε αυτή τη περίπτωση, φυσικά παρόν στο ίδιο μέρος με τον άλλον ή να ακούσει και να δει τον άλλον, ώστε να μπορέσει να “πιάσει” τα συναισθήματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένοι Εμβιωτικοί έχουν αναπτύξει την ικανότητα να προβάλλουν δικά τους συναισθήματα στους γύρω τους.

Για όσους αναρωτιούνται αν μπορούν να γίνουν Εμβιωτικοί, αυτή είναι μια πιθανή απάντηση. Όπως συμβαίνει και με κάθε ψυχική ικανότητα, κανείς δεν είναι σίγουρος για το πως και γιατί υπάρχουν ή γιατί κάποιοι έχουν τέτοιες ικανότητες αφυπνισμένες ενώ άλλοι όχι. Σύμφωνα με την μεταφυσική, οι ψυχικές δυνάμεις αυτές ή όπως αλλιώς τις αποκαλούν “χαρίσματα”, βρίσκονται στα γονίδια και περνάνε από γενιά σε γενιά. Για την ακρίβεια, 50% είναι η πιθανότητα να περάσει από τους γονείς, ενώ 80% είναι η πιθανότητα να περάσει από τους παππούδες ή τους προ-παππούδες. Για την μεταφυσική είναι ένα σημάδι ανάπτυξης τη ψυχής μέσα από τις πολλές μετενσαρκώσεις (όποιοι βέβαια δέχονται αυτό το θέμα). Πέρα από αυτό, είναι γνωστό ότι αυτές οι μυστήριες δυνάμεις αφυπνίζονται μετά από μια Μεταθανάτια Εμπειρία, ανοίγοντας κάποια πόρτα ή σύνδεση μεταξύ των Πεδίων Ύπαρξης. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι δυνάμεις αυτές υπάρχουν, βρίσκονται μέσα στον καθένα, και εκδηλώνονται όταν πρέπει και ανάλογα με την προδιάθεση ή κλίση του καθενός…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου