Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Εκτροχιασμός τρένου (ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ΣΤΟ ΑΔΕΝΔΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)



Τέσσερις νεκροί και άλλοι 5 τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που σημειώθηκε στις 21.45 το βράδυ του Σαββάτου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο εκτροχιασμός συνέβη 200 μ. πριν από τον τοπικό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στο τρένο βρίσκονταν 70 επιβάτες. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 10 τραυματίες.




Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου μεταφέρθηκε διασωληνωμένος ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Ορισμένοι από τους επιβάτες που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά, μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, έγινε διακομιδή δύο ακόμη τραυματιών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

«Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου» ανέφερε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος την ώρα του εκτροχιασμού καθόταν στην αυλή του σπιτιού του. Η επιβατική αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εκτροχιάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή του τρένου έπεσε σε παρακείμενο ακατοίκητο κτήριο (παλιά αποθήκη).


Χάρτης με το σημείο όπου σημειώθηκε ο εκτροχιασμός

Επί τόπου έσπευσαν 21 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 45 άνδρες απ' όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς επιβατών, κόβοντας με ειδικά εργαλεία κομμάτια από τα βαγόνια.

Πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας...


Το κτήριο όπου προσέκρουσε η μηχανή του τρένου...




Δείτε φωτογραφίες...




Ένα από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν









Εικόνες καταστροφής στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης







Κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο του εκτροχιασμού



Το ακατοίκητο κτήριο στο οποίο προσέκρουσε η μηχανή του τρένου











Πυροσβέστες ερευνούν το κτήριο για τον εντοπισμό τραυματιών


Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής







Αναζήτηση εγκλωβισμένων επιβατών στα συντρίμμια





Η αμαξοστοιχία διαλύθηκε...



Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν τραυματίες





Πυροσβέστες ανασύρουν επιβάτες από εκτροχιασμένο βαγόνι



Πηγή: thestival.gr, alexandriamou.gr, emvolos.gr, life-events.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου