Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μυστηριώδης πλανήτης που εξήλθε από μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία θα μπορούσε σύντομα να εχει σημαντικη επιδραση στη γη!




Μία έκθεση 737 σελίδων που κυκλοφορεί στο Κρεμλίνο θα κάνει το μυαλό σου να ζαλιστεί με αυτά που λέει.

Η έκθεση εκπονήθηκε σήμερα από επιστήμονες της διαστημικης αεροπορίας (ADF) δηλώνει ότι η επιβεβαίωνει την εκθεση του περασμένου Ιανουαρίου από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και της εθνικής αεροναυτικής και διαστήματος (ΝΑΣΑ) που αναφέρουν την ύπαρξη ενός νέου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα ποιος βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας!

Για πολλά χρόνια οι αστρονόμοι είχαν την υποψία ότι υπήρχε μία μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας αλλά δεν ήταν σίγουροι ,μόλις πρόσφατα μετά από 15 χρόνια παρακολούθησης και έρευνας του γαλαξιακού μας κέντρου χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια ESO La Silla και Paranal οι επιστήμονες τελικά βρήκαν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειαζόντουσαν.

Η πυκνότητα των αστεριών στο κέντρο του Γαλαξία είναι τόσο υψηλή που απαιτούνται ειδικές τεχνικές όπως η προσαρμοσμένη οπτική για την αύξηση της ανάλυσης του VLT, οι αστρονόμοι μπορεσαν να παρατηρήσουν μεμονωμένα αστέρια με πρωτοφανή ακρίβεια καθώς εκαναν περιστροφη γύρω από το γαλαξιακό μας κέντρο!

Οι τροχιές των αστεριών απέδειξαν με ακρίβεια ότι πρέπει να υποβάλλονται στην τεράστια βαρυτική έλξη ενος σωματος η μια μαυρης τρυπας με μάζα που είναι σχεδόν Τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του δικού μας ήλιου.

Οι παρατηρήσεις του vlt Επίσης αποκάλυψαν λάμψης υπέρυθρης ακτινοβολίας που αναδύονται από την περιοχή σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν και η ακριβής αιτία αυτού του φαινομένου είναι ακόμα άγνωστη οι παρατηρητές έχουν σαν εικασια-απαντηση σε αυτό ότι η μαύρη τρύπα- πλανητης πρέπει να γυρίζει πάρα πολύ γρήγορα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου