Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Εικόνες αποκάλυψης από την επίθεση του τυφώνα (Live-Βίντεο)



Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Φλόριντα και Καραϊβική από την ισχυρότερη θύελλα που σχηματίστηκε ποτέ στον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για τον τυφώνα Ίρμα που κάνει ήδη την επέλασή του στα νησιά της Καραϊβικής προχωρώντας προς το Πουέρτο Ρίκο. Το συγκεκριμένο σύστημα απειλεί με ζημιές μεγαλύτερες από αυτές που άφησε πίσω του το φονικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα.


Η Ίρμα έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες κτίρια και έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες σε πολλά νησιά της ΚαραϊβικήςΠαρότι η πορεία του δεν είναι ακόμη βέβαιη, ενδέχεται να πλήξει τη νήσο Εσπανιόλα (Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία), τις Μπαχάμες και την Κούβα πριν κατευθυνθεί προς βορρά, αρχικά προς τη Φλόριντα και κατόπιν προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που ήδη δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από τον κυκλώνα Χάρβεϊ.

Η Ίρμα έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες κτίρια και έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες σε πολλά νησιά της Καραϊβικής.



Ο τυφώνας «χτύπησε» ήδη με σφοδρότητα τα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου (Σεντ Μπαρθ) και του Αγίου Μαρτίνου (Σεντ Μάρτεν), που τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Έχουν εκκενωθεί σπίτια και όλοι βρίσκονται σε καταφύγια ή σε κτίρια με ισχυρή δομή.



Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ από την πλευρά του σημείωσε ότι ο τυφώνας έχει φθάσει ακόμη πιο κοντά στις Υπήνεμες Νήσους και θα πλήξει νησιά της Καραϊβικής, σήμερα Τετάρτη.


H Ίρμα οδεύει προς το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, πριν πλήξει όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων τη Φλόριντα το Σάββατο. Κατά το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, ο κυκλώνας Ίρμα είναι ένας από τους πέντε ισχυρότερους των τελευταίων 80 ετών στον Ατλαντικό.

Δείτε Live το πέρασμα του τυφώνα από το νησί Σεντ Κρουά στις Παρθένες Νήσους στην Καραϊβική:




Δείτε Live την κάλυψη του τηλεοπτικού δικτύου The weather channel:


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε χθες την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, για να διευκολυνθεί η κινητοποίηση ομοσπονδιακών πόρων για την αντιμετώπιση του ακραίου φαινομένου πριν ακόμη πληγούν η Πολιτεία κι οι αμερικανικές περιοχές αυτές.

Η έλευση του τυφώνα στη Φλόριντα αναμένεται να καταγραφεί μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, όπου σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές και τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.



Οι πτήσεις προς τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν έχουν ανασταλεί.


Οι κάτοικοι στο Μαϊάμι και στις άλλες παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, έχουν ειδοποιηθεί να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και να προμηθευτούν με τα απαραίτητα αγαθά πρώτης ανάγκης, ενώ έχει δοθεί οδηγία να είναι σε ετοιμότητα καθώς αναμένεται να δοθεί ειδοποίηση για μεταφορά στα καταφύγια.


Οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους


Μετά την Ίρμα, ο Χοσέ

Εν τω μεταξύ μια νέα τροπική καταιγίδα, ο Χοσέ, σχηματίστηκε στον Ατλαντικό και μπορεί να απειλήσει τις Υπήνεμες Νήσους, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων.Ο Χοσέ, η δέκατη καταιγίδα για φέτος, απέχει περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα ανατολικά των Μικρών Αντιλλών.

Μετακινείται με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων την ώρα και συνοδεύεται από ανέμους 65 χιλιομέτρων την ώρα.



Αναμένεται όμως ότι θα ενισχυθεί εντός των επόμενων 48 ωρών και μπορεί μέχρι την Παρασκευή να έχει εξελιχθεί σε κυκλώνα.

Η τροπική καταιγίδα Κάτια κινείται ανοιχτά του Μεξικού

Παράλληλα μια νέα τροπική καταιγίδα, το τρίτο επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο στον Ατλαντικό μετά τον κυκλώνα «Ίρμα» και και την τροπική καταιγίδα «Χοσέ» σχηματίστηκε στα ανοιχτά του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων που εδρεύει στο Μαϊάμι.



Η «Κάτια», όπως ονομάστηκε το φαινόμενο, απέχει 165 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ταμπίκο του Μεξικού. Συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 75 χιλιομέτρων την ώρα και κινείται αργά προς τα νοτιοανατολικά. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα παραμείνει στα ανοιχτά του Μεξικού. Αναμένεται ότι θα ενισχυθεί εντός των επόμενων 48 ωρών και θα μετατραπεί σε κυκλώνα πριν πλησιάσει τα παράλια, στη Βερακρούζ.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου