Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Αγριο ξύλο, χημικά & τραυματίες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας -ΜΑΤ με κινήματα κατά των πλειστηριασμών [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Εurokinissi

Αγριο ξύλο έπεσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας όταν κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διενέργιεά τους.

Οι «Δεν Πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στην δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και άρχισαν να χτυπούν με γκλοπς τους συγκεντρωμένους, ενώ έριξαν και χημικά στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου.

Οι αλληλέγγυοι πετούσαν αντικείμενα ενώ άδειασαν και δύο πυροσβεστήρες.

Η κατάσταση έγινε ασφυκτική ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Ενας άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, με αναπνευστικά προβλήματα.



Νωρίτερα τα μέλη των κινημάτων εξαπέλυαν ύβρεις κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων φωνάζοντας «είστε δοσίλογοι».

Στα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν πολλά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος Λαφαζάνη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια.

Η κυβέρνηση, με σκοπό να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί έστειλε 3 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», στις άλλες συλλογικότητες, στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ήταν παρούσα στο Ειρηνοδικείο, ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων δέκα αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο, σήμερα έγινε η πρεμιέρα και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Βίντεο με τα όσα συνέβησαν στο Ειρηνοδικείο

Ενας από τους τραυματίες μιλώντας στο iefimerida είπε: «Μου έσπασαν το κεφάλι, επιφυλάσσομαι να ρίξω μαχαιριές»!


Αγριο ξύλο: 











Δείτε φωτογραφίες από το ξύλο που έπεσε και δημοσιεύθηκαν στα social media



Μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατάει στα χέρια του ένα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ







Φωτογραφίες: Intimenews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου