Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Η Μεγαλύτερη Συγκέντρωση Μεγάλων Διδασκάλων Στην Ιστορία Της ΜασονίαςΟι Ελευθεροτέκτονες (γνωστοί και ως μασόνοι ή τέκτονες) αποτελούσαν ανέκαθεν μία μυστική κοινωνία και θεωρούνται ως ο εσώτερος πυρήνας ελέγχου των «Illuminati». Μία κοινωνία που δεν αποκαλύπτει τις εσωτερικές της πεποιθήσεις σε όλους, παρά μόνο σε επιλεγμένους και εγκεκριμένους μύστες.

Ο μεγάλος ρόλος των Ελευθεροτεκτόνων, ως δομητές του σημερινού τεχνητού κόσμου μας, είναι αδιαμφισβήτητη. Όλοι όσοι έχουν ερευνήσει την ιστορία αυτής της διάσημης Αδελφότητας, γνωρίζουν ότι μερικοί από τους πιο ιδιοφυείς και ισχυρούς άνδρες του κόσμου υπήρξαν Ελευθεροτέκτονες.

Μάλιστα, τα ιδιαίτερα μασονικά σημάδια τους, είναι έκδηλα σχεδόν παντού. Στα κτήρια, τις επιστήμες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την τέχνη – συμπεριλαμβανομένων της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, τη μόδα, ακόμα και στα παιχνίδια που όλοι αγαπάμε να παίζουμε και να παρακολουθούμε.Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη αδελφική οργάνωση στον κόσμο. Φέτος συμπληρώθηκαν 300 χρόνια από τη δημιουργία της Μεγάλης Στοάς του Λονδίνου και του Γουέστμινστερ, από την οποία προέρχονται όλα τα υπόλοιπα σώματα του Ελευθεροτεκτονισμού.Η πληροφορία, είχε αναρτηθεί στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Εορτασμός των 300 χρόνων του Ελευθεροτεκτονισμού

Συγκεκριμένα, η Μεγάλη Στοά δημιουργήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1717.Στο πλαίσιο λοιπόν του εορτασμού της ημέρας «ορόσημο» σε συνδυασμό με την 300η επέτειο, έλαβαν χώρα – σε παγκόσμιο επίπεδο, διάφορες μασονικές εκδηλώσεις.

Η 31η Οκτωβρίου αποτέλεσε το αποκορύφωμα του προγράμματος των ποικίλων εκδηλώσεων. Γιατί άραγε;

(Οκτώβριος) «Οctober» in the English Reduction system equals 33


(31 – 10 – 2017) 3*1*1*2*1*7 = 42 ~ 24η Ιουνίου

Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, εορτάζεται το κέλτικο Σόουιν(ιρλ. Samhain), το νέο έτος των παγανιστών, σήμερα γνωστό ως Χάλλογουιν. Το Σόουιν – η γιορτή των Νεκρών, σηματοδοτούσε το τέλος της περιόδου συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα ή το «πιο σκοτεινό μισό» του έτους. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, κατά τις αρχαίες πεποιθήσεις, «Το πέπλο είναι λεπτότερο» και τα όρια μεταξύ αυτού του κόσμου και του άλλου μπορούσαν εύκολα να παραβιαστούν, επιτρέποντας σε πνεύματα να περάσουν στην δική μας διάσταση. Μέρος της γιορτής αποτελούσαν οι τελετουργικές φωτιές καθώς και οι θυσίες. Η ‘Σατανική Βίβλος’ του Anton Lavey, κατατάσσει το Halloween ως μια από τις δύο πιο σημαντικές γιορτές στο σατανικό ημερολόγιο.Οπότε, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, πως το όλο σκηνικό στήθηκε ως μία μεγάλη ιεροτελεστία θυσίας και συγκομιδής ενέργειας. Για παράδειγμα, εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, στο νότιο Μανχάταν ένας Ουζμπέκος οδηγός οδηγώντας ένα μικρό φορτηγό, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 11. Το γεγονός είχε χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικό ενώ ο εορτασμός του Χάλλογουιν έλαβε χώρα κανονικότατα το βράδυ.

Εκτός και εάν ήθελαν να μασκαρευτούν! Οπότε διάλεξαν την κατάλληλη ημέρα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα freemasons for dummies:

[…] Περισσότεροι από 4.000 αδελφοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Βασιλική Αίθουσα Αλβέρτου https://el.wikipedia.org/wiki/Royal_Albert_Hall του Λονδίνου για τον Τριακοσιοστό εορτασμό την Τρίτη (31/10). Παραβρέθηκαν Μασόνοι από 136 μεγάλες στοές ανά τον κόσμο. Το βραδινό πρόγραμμα, συμπεριελάμβανε μια δραματική παρουσίαση που απεικόνιζε την ιστορία και την κληρονομιά μας, καθώς και την κεντρική θέση που κατέχουν στην ιστορία της Δύσης, τόσο οι Ελευθεροτέκτονες όσο και ο Τεκτονισμός. Η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα Συναυλιών αποτέλεσε τη μουσική συνοδεία με φόντο ένα κολοσσιαίο χρυσό Γνώμονα και Διαβήτη ύψους 55 πόδια, σε ένα επιβλητικό θέαμα φωτισμού που πλαισίωνε τον πανβλέπων οφθαλμό. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των Μεγάλων Διδασκάλων στην ιστορία. […]Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο ταξίαρχος και Μεγάλος Γραμματέας της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας,Willie Shackell, οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι από το εξωτερικό που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν περισσότεροι από 140.

« Το 2017, είναι το έτος που θα κοιτάξουμε τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Είναι τιμή μας ότι πάνω από 140 Μεγάλοι Διδάσκαλοι από το εξωτερικό θα παρευρεθούν στη Βασιλική Αίθουσα Αλβέρτου, μαζί με εκπροσώπους κάθε Επαρχίας και Περιφέρειας, καθώς εμείς προβάλλουμε τις αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του Τεκτονισμού.

«Θέλουμε όλοι να αισθάνονται υπερήφανοι που είναι Ελευθεροτέκτονες και υπερήφανοι για ότι οι Ελευθεροτέκτονες έχουν επιτύχει τα τελευταία 300 χρόνια. Πιστεύω ότι ο ρόλος και η συνάφειά μας στην κοινωνία σήμερα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο δυνατή και τώρα προσβλέπουμε στο ταξίδι μας μέσα στα επόμενα 300 χρόνια ».

Πιστεύω ότι ο ρόλος και η συνάφειά μας στην κοινωνία σήμερα…. Πόσο υποκριτική μοιάζει η δήλωση όταν αντιπαραβάλλεται με τα γραφόμενα του Ελευθεροτέκτονα συγγραφέα Walter Leslie Wilmshurst : «Ο πραγματικός σκοπός της σύγχρονης Μασονίας, δεν είναι οι κοινωνικοί και φιλανθρωπικοί σκοποί στους οποίους έχει δοθεί τόσο μεγάλη προσοχή, αλλά η επιτάχυνση της πνευματικής εξέλιξης εκείνων που φιλοδοξούν να τελειοποιήσουν τη δική τους φύση και να την μετατρέψουν σε μια θεοειδή ιδιότητα. Και αυτή είναι μια σαφής επιστήμη, μια βασιλική τέχνη, την οποία είναι δυνατόν να εφαρμόσει ο καθένας μας. Ενώ το να μυηθεί κάποιος στον Τεκτονικό Συμβολισμό για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από το να μελετήσει και να ακολουθήσει αυτήν την επιστήμη, σημαίνει να παρερμηνεύσει το νόημά της.»Στην τελετή δεσπόζει ο χρυσός Γνώμονα και Διαβήτης, που συμβολίζει τις δυνατότητες σύνδεσης του σύμπαντος με τον μικρόκοσμο (μια έννοια οικεία σε όσους ασκούν τελετουργική μαγεία). Διακρίνεται και το ασπρόμαυρο μασονικό μωσαϊκό (το παραφρασμένο “Moses Pavement” ) –σύμβολο της δυαδικότητας. Και φυσικά ο πανβλέπων οφθαλμός.

«Ο άνθρωπος που ξεπήδησε από τη γη και αναπτύχθηκε μέσω των κατώτερων βασιλείων της φύσης στην παρούσα ορθολογική του κατάσταση, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εξέλιξή του. Να γίνει δηλαδή θεοειδές ον ενοποιώντας τη συνείδησή του με τον Παντογνώστη – να προαχθεί – κάτι που ήταν και θα είναι πάντα ο μοναδικός στόχος και σκοπός της Μυήσεως στο σύνολό της.» (Wilmhurst)Ακολουθεί το βίντεο με όλη την τελετή
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου