Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Σακίδιο ανάγκης: Τα μεγαλύτερα λάθη




Όταν θα αποφασίσουμε να ετοιμάσουμε ένα Bug Out Bag (Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης), θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε κάποια σημαντικά λάθη. Είναι εκείνες οι παραλείψεις που συνήθως προκαλούνται από υπερβολικό ζήλο και άγνοια για τις ουσιαστικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουμε σε μια κατάσταση επιβίωσης.

1. Η μη ύπαρξη σχεδίου διαφυγής. Ένα σημαντικό λάθος είναι ότι δεν έχουμε προκαθορίσει το σημείο στο οποίο θα πρέπει να μεταβούμε σε μια κατάσταση κρίσης. Μια τοποθεσία που θα είναι η μόνιμη κατοικία μας μέχρι το τέλος της κρίσης. Στην περίπτωση που είναι αδύνατο να φτάσουμε εκεί γιατί οι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι καλό είναι να υπάρχει και μια εναλλακτική τοποθεσία στην οποία θα μπορούμε να πάμε ακόμη και με τα πόδια.

2. Δεν υπάρχει οργανωμένο φαρμακείο. Σε μια κατάσταση κρίσης τείνουμε να παίρνουμε περισσότερα τρόφιμα παραβλέποντας άλλες εξίσου σημαντικές ανάγκες όπως η ύπαρξη ενός οργανωμένου φαρμακείου και συνήθως αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα του, όταν είναι πλέον αργά. Οργανώνουμε λοιπόν το φαρμακείο μας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των μελών της ομάδας.

3. Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε από το πλήθος. Ένα λάθος που κάνουν ορισμένοι είναι ότι η εμφάνιση που έχουν επιλέξει είναι ιδιαίτερα μιλιταριστική (ρούχα παραλλαγής). Ένα γεγονός που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους σαν την μύγα μέσα στο γάλα και αργά η γρήγορα να γίνονται στόχοι. Όταν λοιπόν θα παραστεί η ανάγκη να εγκαταλείψουμε ένα αστικό κέντρο η εμφάνιση μας θα πρέπει να είναι όσο πιο διακριτική γίνετε προκειμένου να περάσουμε απαρατήρητοι.

4. Κουβαλάμε πάρα πολλά πράγματα. Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα να υπερβάλλουμε ως προς τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας κατά την ώρα της κρίσης. Όμως θα πρέπει να σκεφθούμε ότι κάθε επιπλέον κιλό στο σακίδιο μας αντίστοιχη σε περισσότερη κούραση και ταλαιπωρία για εμάς. Το σακίδιο διαφυγής θα πρέπει καλύπτει τις ανάγκες μας για τις πρώτες 72 ώρες. Περισσότερα εφόδια μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην τοποθεσία στην οποία σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε ως καταφύγιο.

5. Εξάσκηση στην φύση. Όσα βίντεο και αν δούμε στο youtube και όσα βιβλία και αν διαβάσουμε δεν επαρκούν αν δεν δοκιμάσουμε τις γνώσης και τον εξοπλισμό μας έξω στην φύση σε πραγματικές συνθήκες. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την εμπειρία που χρειάζεται για να επιβιώσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου