Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Στους 23 οι νεκροί στη Μάνδρα Αττικής
Στους 23 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πρωτόγνωρη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Σήμερα το πρωί στον χώρο του αμαξοστασίου της Μάνδρας εντοπίστηκε το πτώμα του 22ου νεκρού από τις πλημμύρες. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως μία γυναίκα 85 ετών, η οποία νοσηλευόταν βαρύτατα τραυματισμένη στο Θριάσιο νοσοκομείο, κατέληξε.

Η επιχείρηση στο αμαξοστάσιο

Οι διασώστες ήδη εδώ και μία εβδομάδα προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον τελευταίο αγνοούμενο από εκείνους που είχαν συμπεριληφθεί στον επίσημο κατάλογο. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο ανέσυραν το άψυχο σώμα του, το οποίο ήταν σκεπασμένο από λάσπη και φερτά υλικά. Το πτώμα διακομίστηκε στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση.

Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα, το πτώμα, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ανήκει σε 70χρονο κυνηγό που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες.

Σημειώνεται πως είχαν εκφραστεί ανησυχίες και για άλλους νεκρούς, οι οποίοι είναι μετανάστες και των οποίων η εξαφάνιση δεν είχε δηλωθεί από κανέναν.

Ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Nεκρό άτομο εντοπίστηκε και ανασύρεται πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:Έχουν ελεγχθεί 1.064 κτήρια

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διενεργήθηκαν συνολικά 1.470 αυτοψίες και τα 1.064 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτήρια και 136 αποθήκες - υπόγεια.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτήρια και 123 αποθήκες-υπόγεια.Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου