Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλες αλλαγές στο πλανητικό μας σύστημα.. νέα δεδομένα εμφανίζονται στον πλανήτη Κρόνο...




Του Κωνσταντίνου Φανουράκη + Ο.Ε.Α.Φ.


Στις 27 Νοέμβριου του 2012 τράβηξαν τις πρώτες φωτογραφίες από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA και οι λεπτομέρειες που μπορούν να παρατηρηθούν από τους αστρονόμους είναι πολλές.

Ένα μεγάλο σύστημα καταιγίδας φαίνεται να περιβάλλει την ατμόσφαιρα του Κρόνου σαν ασπίδα. Ο βόρειος πόλος του πλανήτη Κρόνου καταπίνει τα σύννεφα… της καταιγίδας που στροβιλίζονται σαν ένας τεράστιος τυφώνας….




Το διαστημικό σκάφος Cassini χρησιμοποίησε υπέρυθρα μήκη κύματος τα οποία μπορούν να φωτογραφίσουν μέσα από πυκνά στρώματα από σύννεφα.


Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές εικόνες από τον πλανήτη Κρόνο και την τεράστια καταιγίδα που τον περιβάλλει καθώς πλησίαζε το διαστημικό σκάφος Cassini-->εδω


Τον Μάιο του 2011 οι ερευνητές της NASA είχαν διαπιστώσει δυο σημεία σαν τεράστιες κηλίδες πάνω στον πλανήτη Κρόνο. Οι κηλίδες εμφανίζονται από τότε περιοδικά. Τώρα έχουν συγχωνευθεί στην τεράστια καταιγίδα που περιβάλει τον Κρόνο και η διάμετρος τους είναι πιο μεγάλη και πιο φωτεινή από την κηλίδα του πλανήτη Δια..

Η θερμοκρασία της καταιγίδας εκτοξεύτηκε στους 66ο βαθμούς Κελσίου!

Ένα τεράστιο ποσό αιθυλενίου που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα πως υπήρχε στον πλανήτη Κρόνο εκτοξεύεται παντού με μεγάλη ταχύτητα!!

Το αιθυλένιο είναι άχρωμο και άοσμο αέριο που αποτελεί την φυτική ορμόνη, προκαλώντας την έναρξη της ωρίμανσης στους καρπούς των δέντρων.

Είναι ένας ρυθμιστής για την αύξηση των φυτών.. Βλέπε εδώ (pdf)
Οι επιστήμονες βλέπουν πως με την συγχώνευση των κηλίδων παράγεται 100 φορές περισσότερο αιθυλένιο. Για τον Κρόνο όλοι οι επιστήμονες πίστευαν πως είναι αδύνατον να υπάρχει αιθυλένιο και δεν γνωρίζουν από πού προήλθε…

Επίσης ένα περίεργο και προς στιγμήν άγνωστο μείγμα αερίων περικυκλώνει την δίνη που έχει δημιουργήσει ο τυφώνας…




Οι επιστήμονες περίμεναν μέσα στο 2013 να αρχίσει να διαλύεται ο τυφώνας αλλα απ οτι φαινεται δεν εγινε αυτο που περιμεναν και αναλύουν νεα δεδομένα ...
Αναρωτιούνται όμως τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να περιμένουν στην συνέχεια από τον Κρόνο που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο πλανητικό μας σύστημα καθώς έχουμε συνέχεια νέες ανακαλύψεις και από άλλους πλανήτες, όπως πρόσφατα το νερό που βρέθηκε σε μορφή πάγου στον Ερμή και σε άλλους πλάνητες κατά καιρούς…



Το πλανητικό μας σύστημα μοιάζει να ξυπνά με γοργούς ρυθμούς μέσα από την Λήθη του Χρόνου….(Κρόνου)






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου