Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! KΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ – ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ! – ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ! “ΣΦΑΛΙΑΡΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!






ΣΚΟΠΙΑ, Σλοβενία, Αυστρία, Σερβία, Κροατία κλείνουν τα σύνορα

Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η σλοβενική αστυνομία.

Εξελίξεις – σοκ για την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό, κι ενώ 25.000 μετανάστες βρίσκονται ήδη στη χώρα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα σύνορα κλείνουν με κάθε επισημότητα!

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η σλοβενική αστυνομία, οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα.

Η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της ανέφερε πως “οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν”.

Κομισιόν: Ετοιμάζουμε έκτακτο σχέδιο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, “ένα μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας” έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.

Επιπλέον τόνισε ότι η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ δύο και τριών χιλιάδων.

Επιπροσθέτως, χαιρέτισε τη δέσμευση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ζάιμπερτ: Εθνικά συνοριακά μέτρα δεν θα λύσουν το προσφυγικό

«Εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία. Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με στοιχεία την ύπαρξη νέων διαδρομών.

Χάος στην Ειδομένη

Την ίδια στιγμή, στην Ειδομένη επικρατεί χάος καθώς οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν άνοιξαν στιγμή την ουδέτερη ζώνη. Με αγωνία, γυναίκες με παιδιά, μπήκαν το μεσημέρι μπροστά στο σημείο διέλευσης παρακαλώντας να μάθουν πότε θα μπορέσουν να περάσουν χωρίς να πάρουν απάντηση. Άλλωστε, χιλιάδες άνθρωποι, είναι πλέον μέρες εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό, ενώ συνεχίζουν να έρχονται κατά δεκάδες κάθε μέρα με τα πόδια. Με τις τελευταίες εξελίξεις, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί!

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ανάγκες των ανθρώπων μεγαλώνουν γιατί βρίσκονται εδώ μέρες, με πολλά μικρά παιδιά» λέει σε ενημερωτικό πόρταλ η Στέλλα Νάνου από την Υπατη Αρμοστεία. «Κουρασμένοι, εξαντλημένοι, ανυπόμονοι, έχουν μεγάλη αγωνία για το τι θα συμβεί» συμπληρώνει χαρακτηρίζοντας «εκτάκτου ανάγκης» την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Παράλληλα, ταξί με πρόσφυγες καταφθάνουν συνεχώς στον καταυλισμό όπου πλέον δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται περιμετρικά, μέσα στα γειτονικά χωράφια, με σκηνές όπου έχουν στήσει και ζουν σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες πρόσφυγες. Ανάμεσά τους υπάρχουν ακόμα και Αφγανοί, οι οποίοι ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα τους επιτραπεί να περάσουν. Περιμένουν μέρες, ακόμα και ανήλικοι Αφγανοί οι οποίοι αρνούνται να μπουν σε καθεστώς προστασίας και σε δομή φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η μεγαλύτερη ουρά στον καταυλισμό είναι αυτή που σχηματίζεται όταν μέλη της ΜΚΟ Praksis μοιράζουν σάντουιτς. Χιλιάδες στέκονται καρτερικά και περιμένουν να φτάσει η σειρά τους για να πάρουν το μοναδικό ίσως φαγητό για ολόκληρη την μέρα. Κάποιοι, αν και περιμένουν μέχρι και 3 ώρες, δεν κατορθώνουν να πάρουν ένα από τα 2.000 σάντουιτς που μοιράζει η οργάνωση ενώ κάποιοι άλλοι, όπως μια γυναίκα από το Ιράκ που αποφασίζει να τηγανίσει ντομάτες, αγοράζουν λιγοστά λαχανικά και φρούτα από έναν υπαίθριο μανάβη.

Τα λεφτά τους τελειώνουν, μαζί και η υπομονή, όμως, και ακόμα δε διαφαίνεται φως στον ορίζοντα. Ήδη, σήμερα, τα καρτελάκια με τα νούμερα προτεραιότητας προκειμένου να περάσουν στην ουδέτερη ζώνη, είχαν φτάσει στο 138. «Τα νούμερα αυτά δίνονται σε γκρουπ που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και 50 ανθρώπους», εξηγεί μέλος της Praksis.

Μάλιστα, πολλοί συνεχίζουν να επιλέγουν να περπατούν τα 20 χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από το Πολύκαστρο στην Ειδομένη. Ο δρόμος είναι διάσπαρτος από ρούχα, κουβέρτες και μικροαντικείμενα που τους βαραίνουν στην πεζοπορία.

Γκιουλέκας: “Η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι”

Ανεξέλεγκτη, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση.

O Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και σχολιάζοντας τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών, μέσω της εθνικής οδού με προορισμό την Ειδομένη, είπε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει πως έχει ξεφύγει εντελώς ο έλεγχος από τα χέρια της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι».

Παράλληλα δεν δίστασε να επικρίνει επιπλέον την κυβέρνηση για το γεγονός ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που έλεγε ξεκάθαρα ότι όσοι έρχονται θα μπορούν να νομιμοποιούνται.

Φάιμαν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας στέλνει όλους τους πρόσφυγες

Στη διαβεβαίωση που είχε δώσει πρόσφατα στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα να εμποδιστεί μία πολιτική της λιτότητας, αλλά και στην αντίθεσή του να στέλνονται όλοι οι πρόσφυγες στην Αυστρία, αναφέρεται ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Κουρίρ”.

Στη διάρκεια θερμής συνομιλίας τους στην τελευταία σύνοδο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα αποφυγής μίας πολιτικής λιτότητας που καταστρέφει την Ελλάδα, όπως όμως επίσης του είχε πει, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Ευρωπαική Επιτροπή δεν πρέπει να επαναπαύονται ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να στέλνονται στην Αυστρία, σημειώνει ο καγκελάριος.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Αθήνα απέναντι στη στάση της Βιέννης, ο καγκελάριος παρατηρεί πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητά από την Αυστρία να δεχθεί 200.000 ανθρώπους τη στιγμή που η Ελλάδα την περασμένη χρονιά δέχθηκε 11.000 αιτούντες άσυλο και η Αυστρία 90.000.

Κατά την άποψή του, στα Hotspots δεν αρκεί να λαμβάνονται αποτυπώματα από τους πρόσφυγες και κατόπιν αυτοί να μεταφέρονται από τα νησιά στη στεριά από όπου συνεχίζουν το ταξίδι για την Αυστρία, καθώς, όπως σημειώνει, τα Hotspots δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πρακτορεία ταξιδίων, αλλά από αυτά θα πρέπει οι πρόσφυγες είτε να στέλνονται πίσω στην πατρίδα τους είτε να κατανέμονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, στην Αυστρία ασκείται έντονη κριτική από την Ελλάδα και τη Γερμανία, επειδή θα τους ήταν πιο άνετο εάν αναλάμβανε όλους τους πρόσφυγες η Αυστρία, η οποία, όπως παρατηρεί, έχει στο πλευρό της μια σαφή πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ όταν η Βιέννη αναφέρει πως, λόγω έλλειψης μίας λύσης από την ΕΕ, πρέπει να αναλάβει δράση η ίδια. Όπως συμπληρώνει ο Βέρνερ Φάιμαν, από την άλλη πλευρά, όταν η Αυστρία λέει πως υποστηρίζει την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, χάνει τους εταίρους της, κάτι που, για παράδειγμα, συμβαίνει με τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες στο μεν πρώτο ζήτημα είναι υπέρ της Αυστρίας, στο δεύτερο όμως, είναι εναντίον της.

Ο καγκελάριος διευκρινίζει για μία ακόμη φορά πως η χώρα του πρέπει να αναλάβει η ίδια δράση επειδή η ευρωπαική λύση, την οποία ο ίδιος πάντα προτιμούσε, δεν έρχεται έγκαιρα και η Αυστρία είναι στη Διαδρομή των Βαλκανίων η πρώτη χώρα όπου οι πρόσφυγες όχι μόνον διέρχονται αλλά θέλουν και να παραμείνουν. Προσθέτει δε, πως επιπλέον έχει αλλάξει τη στάση της η Γερμανία όπου την περασμένη χρονιά οι άνθρωποι βρίσκονταν στους σταθμούς με πανώ καλωσορίσματος, όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πλέον, όμως η Αυστρία δεν μπορεί τώρα να αναλάβει το δικαίωμα στο άσυλο για ολόκληρη την ΕΕ.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ-ΣΤΗΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

“Δεν μας ρώτησε καν ο Πάνος Καμμένος”

Οργή επικρατεί στην Μακεδονία με την απόφαση της κυβέρνησης και την οποία ανακοίνωσε χθες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να δημιουργηθούν ουσσαστικά δύο πόλεις μουσουλμάνων σε Κιλκίς και Γιαννιτσά συνολικής χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων Ο Δήμος Πέλλας είναι κάθετα αντίθετος με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά “εμάς μας ρώτησαν”;

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις. Καταρχήν ρωτάς! Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι. Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες. Έπειτα συλλογίζεσαι.

Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης. Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών – αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία. Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη.

Γιαννιτσά 26 /02/ 2016 Γραφείο Τύπου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου