Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ – 2 ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από πλήθος δημοτών των Γιαννιτσών, που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά, στον χώρο του στρατοπέδου Φιλιππάκου.



Παράλληλα, σε κτίσμα εντός του πρώην στρατοπέδου Καψάλη ξέσπασε φωτιά το πρωί της ίδια ημέρας



Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγες ώρες αφού μία δεύτερη είχε προκληθεί στα μαγειρεία του στρατοπέδου Φιλιππάκου, όπου πρόκειται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.



Της χθεσινοβραδινής φωτιάς είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες κατοίκων για τη μεταφορά των προσφύγων στην περιοχή τους.



Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί η μεγάλες ζημιές, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν επεκτάθηκαν στους γύρω χώρους.

Ο δήμος Πέλλας, πάντως, σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τη φωτιά, η οποία όπως αναφέρει “στόχευε στην αμαύρωση την ειρηνική εικόνα των διαμαρτυριών”.



Η ανακοίνωση του δήμου Πέλλας

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε αντιπροσωπεία αιρετών να συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους για το μεταναστευτικό υπουργούς, προκειμένου να εξηγήσει ότι είναι εντελώς λανθασμένη η απόφαση να στηθεί μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών ένα χωριό τεσσάρων και πέντε χιλιάδων μεταναστών. Επίσης, αποφάσισε την περιφρούρηση του στρατοπέδου Φιλιππάκου, μέρος του οποίου χρησιμοποίει και ο Δήμος Πέλλας.



Δυστυχώς η κατάσταση δεν ελέχθηκε απόλυτα με αποτέλεσμα να καταστραφεί από φωτιά η στέγη ενός κτιρίου του στρατοπέδου, το οποίο είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει στόχο να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και να ακυρώσει την ειρηνική διαμαρτυρία των δημοτών.

Κάποιοι επιχειρούν να προσβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης μιας ολόκληρης κοινωνίας .

Δεν θα τους αφήσουμε.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου