Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πανικός στα Τέμπη -Απίστευτες εικόνες !!



Άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια, ξεκίνησαν λίγο μετά….

τις 11.00 μόνοι για τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Απελπισμένοι από την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν, πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν πεζή, με τις αποσκευές στην πλάτη, αδιαφορώντας για την απόσταση. »Δεν αντέχουμε άλλο και δεν μας ενδιαφέρει πότε θα φτάσουμε. Έχουμε μικρά παιδιά και πρέπει να φύγουμε από εδώ» έλεγαν σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους.





Πολύ γρήγορα στην εθνική οδό δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα, αφού το ρεύμα που κινούνταν έκλεισε, με περιπολικά και κλούβες των ΜΑΤ να τους συνοδεύουν. Μάλιστα στις 11.15, μια αστυνομική κλούβα τους έκοψε το δρόμο και οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Απέναντί τους οι άνδρες των ΜΑΤ και εκείνοι αυτή την ώρα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία με τα παιδιά τους στην αγκαλιά. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές! Λίγο μετά τις 11.30 ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι δόθηκε η εντολή να φτάσουν στο σημείο πούλμαν για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους!




Λίγο νωρίτερα οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει με τα πόδια να διασχίζουν την εθνική οδό στα Τέμπη. Έλεγαν ότι γνωρίζουν πως τα ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι κλειστά, αλλά θέλουν να βρίσκονται εκεί, για να αρπάξουν ενδεχόμενη ευκαιρία για έξοδο από τη χώρα…








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου