Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Φτιάξτε νόστιμα smoothie για να ενεργοποιήσετε την επίφυση του εγκεφάλου σας





Η επίφυση είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας στο εσωτερικό του εγκεφάλου που πολλοί ονομάζουν «έδρα της ψυχής». Παράγει μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει τον ύπνο και βρίσκεται κοντά στο κέντρο του εγκεφάλου ανάμεσα στα 2 ημισφαίρια.

Η λειτουργία της επίφυσης μέχρι και πρόσφατα αποτελούσε μυστήριο, αλλά πολλές μυστικιστικές παραδόσεις θεωρούσαν τον αδένα ως τον σύνδεσμο ανάμεσα στον φυσικό και τον πνευματικό κόσμο. Θεωρούνταν η μεγαλύτερη πηγή αιθέριας ενέργειας που υπήρχε στη διάθεσή μας καθώς και ότι μπορούσε να μας χαρίσει υπερφυσική αίσθηση.

Όταν ενεργοποιηθεί, η επίφυση σας φέρνει πιο κοντά στην πνευματική σας πλευρά και τον πνευματικό σας κόσμο ως σύνολο. Έτσι, είναι πιο πιθανό να καταφέρετε να προβλέπετε το μέλλον και να λαμβάνετε μηνύματα από εκεί. Ένας τρόπος για να ενεργοποιήσετε την επίφυση είναι μέσω ορισμένων τροφών. Διαβάστε παρακάτω 4 συνταγές για smoothie που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε τον συγκεκριμένο αδένα. Φυσικά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα βιολογικές τροφές χωρίς φυτοφάρμακα και χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Πράσινο smoothie για πνευματική αφύπνιση



Αυτό το smoothie είναι πολύ εύκολο να το παρασκευάσετε.

Απλώς βάλτε στο μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας σπιρουλίνα, 1 κατεψυγμένη μπανάνα, 2 φλιτζάνια φράουλες, 2 φλιτζάνια σπανάκι με μικρά φύλλα και 2 φλιτζάνια νερό καρύδας.

Smoothie από αβοκάντο για αφύπνιση της συνείδησης



Βάλτε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι απιονισμένο νερό, 1 πολύ ώριμο αβοκάντο, 2 ξεφλουδισμένα λάιμ, 4 φλιτζάνια σπανάκι, 1 αγγούρι, 2,5 εκατοστά ακατέργαστη κρέμα καρύδας και λίγο πάγο για να γίνει πιο δροσερό.

Σούπερ smoothie με γεύση μέντας



Βάλτε στο μπλέντερ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, 5 φύλλα μέντας, 3 κοτσάνια μαϊντανού, 1 λάιμ, 4 φλιτζάνια σπανάκι, 1 πολύ ώριμο αβοκάντο, 1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό και 2 παγάκια για να γίνει πιο δροσερό.

Smoothie από λάχανο Καλέ για τόνωση του πνεύματος



Βάλτε στο μπλέντερ 1 αγγούρι ψιλοκομμένο, 3 φύλλα λάχανου, 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κάνναβης, 1 φλιτζάνι νερό καρύδας, 1 λάιμ ξεφλουδισμένο, 1 πολύ ώριμο αβοκάντο, 3 κοτσάνια μαϊντανού, 5 φύλλα μέντας και λίγη στέβια για να γίνει πιο γλυκό.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα βατόμουρο στην κορυφή για καλύτερη εμφάνιση!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου