Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο Αμβρόσιος ξαναχτυπά «Όχι λεφτά στο Χαμόγελο Του Παιδιού» – Τι απαντά ο οργανισμός (ΦΩΤΟ)



Με μια εγκύκλιό της, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με υπογραφή Αμβρόσιου κατάφερε να μας… εντυπωσιάσει για ακόμα μία φορά. Απαγορεύει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», την τοποθέτηση ειδικού κουμπαρά σε θρησκευτικές τελετές εντός της εκκλησίας και ιδιαίτερα σε κηδείες και μνημόσυνα.

Μάλιστα, προτρέπει τους ιερείς και τους τελετάρχες κηδειών να προτείνουν, διακριτικά πάντα, στις οικογένειες, αντί στεφάνων και λουλουδιών, να ενισχύουν τα γηροκομεία της Μητρόπολης, τα οποία «ψυχορραγούν»!

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αναγνωρίζουμε την προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος, πλην όμως η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δυσχερή κατάσταση τη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων»

Η εγκύκλιος, την οποία παρουσίασε το filodimos.gr, είναι σαφέστατη ως προς την οδηγία που δίνει, καθώς η απαγόρευση ισχύει μόνο για τους Ιερούς Ναούς. Δηλαδή αν η οικογένεια επιθυμεί να τοποθετήσει κουμπαρά στο σπίτι της ή στο χώρο που θα προσφέρει τον καφέ, βεβαίως και είναι ελεύθερη να το πράξει.



Το pasmina.gr επικοινώνησε με την κυρία Εύη Μαλαμάκη, μέλος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου Του Παιδιού», η οποία ασφαλώς ήταν ενήμερη για την εγκύκλιο της Μητρόπολης και μας δήλωσε τα εξής:

«Δεν αντιδικούμε με την εκκλησία. Δεν αντιδικούμε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιγιαλίας – Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Δικαιούται να απευθύνεται στους εφημέριους της Ιεράς Μητρόπολής του. Είναι επιλογή του προσωπική να υπερασπίζεται το έργο της εκκλησίας του. Αυτές, είναι υποκειμενικές επιλογές και βεβαίως, απαγορεύει την τοποθέτηση κουμπαρά του Χαμόγελου Του Παιδιού, στον χώρο του ναού. Ασφαλώς, οι οικογένειες μπορούν να τοποθετούν τον κουμπαρά του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, στον χώρο του καφέ ή στο σπίτι τους. Αντιλαμβάνεστε, πως σε μία τέτοια περίπτωση, όπου η οικογένεια πονά, επειδή έχει χάσει κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο, είναι εκείνη, που θα επιλέξει πως θα πράξει».

Φυσικά, όπως γνωρίζουμε υπάρχουν και άλλες «φωνές» της εκκλησίας, πλην αυτής του Αμβρόσιου, όπως για παράδειγμα η Ιερά Μητρόπολη Γυθείου, που με έξοδά της κατασκεύασε πέτρινη οικία την οποία στη συνέχεια δώρισε στο «Χαμόγελο Του Παιδιού», με σκοπό να μείνουν εκεί παιδιά που φιλοξενεί ο οργανισμός.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου