Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Ραδιενεργά Απόβλητα στο Ιόνιο; Καρκινογόνος αμίαντος στη Θεσσαλονίκη;Nα χαίρεστε την καθαρή θαλασσίτσα της Ελλαδίτσας -Καλό καλοκαίρι να έχουμε!

Η τύφλα των πολιτών δεν έχει όρια!


Αν θυμάστε τον προηγούμενο Αύγουστο, αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου 3, υπέγραψαν και κάτι για ταφή αποβλήτων στην Ελλάδα…

Η κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά, καλεί τους δήμους σε δημόσια διαβούλευση με θέμα την διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων, με αντάλλαγμα αντισταθμιστικά οφέλη.

Με άλλα λόγια καλεί τους δήμους να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις για την διάθεση και προφανώς την ταφή και φύλαξη των ραδιενεργών αποβλήτων.

§ Διαβάζουμε στο opengov.gr:

«O Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκης θέτει από σήμερα 28/07/2015 και ώρα 14:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Π.Δ. «Περί θεσπίσεως εθνικού νομοθετικού, ρυθμιστικού και οργανωτικού πλαισίου για την υπεύθυνη και ασφαλή διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του Π.Δ.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 7/8/2015 και ώρα 14:00».

Και στο άρθρο 22 λέει:«Αντισταθμιστικά οφέλη-Αντισταθμιστικά οφέλη παρέχονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί εγκατάσταση διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ή άλλο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. Ο αρμόδιος για την ΕΕΑΕ υπουργός συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη μορφή και το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία καθορίζονται με κοινή απόφαση του αρμόδιου για την ΕΕΑΕ υπουργού και των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών».Η είδηση από το προφίλ του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου §

Ρωτήστε τους δημάρχους σας και το Υπουργείο!

Και ακόμη μία ομορφιά από την Θεσσαλονίκη, με το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ακόμα ξυλοκοπείται και φυλακίζεται κόσμος για το θέμα και τα μύδια σιωπούν.

Όσο για τις παραλίες, αν δείτε εδώ στα περίχωρα της πόλης που έχουν δώσει γαλάζια σημαία θα σας πέσουν τα μαλλιά.

Ο Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, περιγράφει τα νέα ευρήματα σχετικά με τον αμίαντο στο μετάλλευμα των Σκουριών. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, ο αμίαντος είναι καρκινογόνος σε οποιαδήποτε ποσότητα, ενώ αρκούν 5 λεπτά αέρα για να φτάσει ο καρκινογόνος αμίαντος στη Θεσσαλονίκη.
Αντίγονος  Αόρατα Γεγονότα


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου