Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οι μετανάστες έβαλαν "φωτιά" στη Λέσβο: Άγριες συμπλοκές μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών - Εκκενώθηκε το κέντρο κράτησης της Μόριας (βίντεο)



Οι παράνομοι μετανάστες έβαλαν “φωτιά” στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο κέντρο κράτησης της Μόριας, που εκκενώθηκε μετά από άγριες και ολονύχτιες συμπλοκές μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών. Από τα επεισόδια που τάραξαν το νησί 15 μετανάστες τραυματίστηκαν, ενώ τα χειρότερα αποφεύχθησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο του νησιού, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και τις ΜΚΟ έξω από το κέντρο κράτησης.

Το κέντρο κράτησης της Μόριας εκκενώθηκε από το πολιτικό προσωπικό και την Αστυνομία αργά τη νύχτα, ενώ και αρκετοί μετανάστες βγήκαν έξω μόλις οι φλόγες ειδικά στο δυτικό μέρος “έγλειφαν” σκηνές, όπου φιλοξενούνται κυρίως άτομα από το Πακιστάν και το Νεπάλ.

Τώρα για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια και η κατάσταση ξέφυγε, οι πληροφορίες λένε πώς αυτό συνέβη μετά από συμπλοκή ανάμεσα σε Αφγανούς και Πακιστανούς. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το θέμα όμως είναι πως τα επεισόδια αυτά μπορούν ανά πάσα στιγμή να γενικευτούν και να μεταφερθούν πέραν του κέντρου κράτησης και στο νησί μέσα στην “καρδιά” μάλιστα της τουριστικής περιοόδου.

Είναι κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι αρχές, αλλά κανείς δεν είχε λάβει υπόψη του, αφού ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν ταραχοποιοί και εγκληματίες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βάλουν “φωτιά” σε ολόκληρο το νησί.

Ζούμε λοιπόν σκηνές από το... μέλλον, αφού πλέον αυτοί οι άνθρωποι και χιλιάδες άλλοι είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου