Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Ψηφίστε για να διατηρηθούν τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα (We need you to sign for maintaining Ancient Greek as a compulsory subject in Greek Education)Μια νέα διαδικτυακή ψηφοφορία έχει αρχίσει εδώ και λίγες μέρες, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Avaaz.org. Σάλος με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα Αρχαία Ελληνικά από υποχρεωτικό μάθημα. 

 Το ψήφισμα που έχει δημιουργηθεί από Έλληνες φιλόλογους καλεί το κόσμο να ψηφίσει να διατηρηθούν τα Αρχαία ως υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο μιας και η κατάργηση τους ως υποχρεωτικό μάθημα έχει δρομολογηθεί από το υπουργείου. Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα: Σας καλούμε να υπογράψετε για τη διατήρηση των Αρχαίων Ελληνικών ως υποχρεωτικού μαθήματος στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση.

 [We need you to sign for maintaining Ancient Greek as a compulsory subject in Greek Education]. 
 Η ελληνική γλώσσα, αρχαία και νέα, είναι ενιαία. Η επαφή με κείμενα όλων των περιόδων της ελληνικής γλώσσας βοηθάει τους μαθητές να παρακολουθήσουν την εξέλιξή της, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να αποκτήσουν καλύτερη πρόσληψη του σύγχρονου κόσμου. Vote HERE
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου