Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΦΛΕΓΕΤΑΙ! ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)




Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο Παρίσι κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του νέου ασφαλιστικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Το Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας «βουλιάζουν» από τις διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαμηνύει πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω! Με τα όπλα και τις ασπίδες τους στα χέρια, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία του Παρισιού.



Διαδηλωτές όλων των ηλικιών έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους να φωνάζουν κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αποφάσισε να περάσει από την… πίσω πόρτα, με ένα προεδρικό διάταγμα και χωρίς ποτέ να συζητηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία.




«Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν» δήλωσε λίγη ώρα πριν από τις νέες διαδηλώσεις ο Φρανσουά Ολάντ στο Europe 1. «Αρκετά πια με τους ταραξίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει «οδηγίες» ώστε η «καταστολή» να μην εμποδίσει το δικαίωμα στη διαδήλωση.



Η δήλωση του μάλλον δεν βοηθάει. Ούτε και η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να πάρει… σβάρνα τις πόρτες των σπιτιών ακτιβιστών για να τους απαγορεύσει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένα διαμερίσματα του Παρισιού, συγκεκριμένες ώρες.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου