Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Πυρκαγιά στις Θερμοπύλες (φωτό & vid)Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Θερμοπύλες, όπου λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε φωτιά στις ιαματικές πηγές, στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τους πρόσφυγες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξερόχορτα και λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αφού επεκτάθηκε σε πεύκα και άλλα δέντρα, που βρίσκονται στο χώρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αρχικά εκκενώθηκε το ένα από τα δυο κτίρια που φιλοξενούνται οι οικογένειες των προσφύγων.Στο σημείο έφθασαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΥ Λαμίας, Πύραρχο Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη. Ευτυχώς κατάφεραν και έπιασαν γρήγορα τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στη μάχη με τις φλόγες βοήθησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο σημείο, πρόσφυγες, εθελοντές, προσωπικό του Κέντρου, λουόμενοι και αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στο σημείο μέσα σε ένα 24ωρο. Χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σχεδόν στο ίδιο σημείο, κοντά στο κλειστό πρατήριο που υπάρχει στην είσοδο. Ευτυχώς όμως οι πυροσβέστες την πρόλαβαν πριν πάρει διαστάσεις.Δείτε τις φωτογραφίες...


www.lamiareport.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου