Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΒΕΝΤΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ-ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ-ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ;





Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στην τελευταία του κατοικία στο Σελλί Ρεθύμνου, εκεί από όπου κατάγεται ο πατέρας του, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, που τόσο άδικα χάθηκε από τη ζωή.

Στην Κρήτη υπάρχει έντονα η “οσμή” της βεντέτας για την τραγική υπόθεση του Βαγγελη Γιακουμάκη.

Το Ρέθυμνο βράζει για τις άνανδρες πράξεις των συμμαθητών του και ο πρώην υπουργός Χρ. Μαρκογιαννάκης κάνει ότι δεν ακούει. “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” κύριε υπουργέ;

Τι γίνεται με τις καταθέσεις των “φίλων” και συμμαθητών του Βαγγέλη; Θα ξ ανακληθούν για καταθέσεις;

Ο υπουργός Πανούσης άρον άρον θεσπίζει νόμο για το μπουλινγκ

Ειδική διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών όποιος διαπράττει μπoύλινγκ (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας , ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος. Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όπως κακλοβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν. Η διάταξη αναφέρει επι λέξει:

Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας.

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Ξεσπά η Ακρίτα κατά Μαρκογιαννάκη και Μιχελογιαννάκη: «Φτάνει να μην είναι αργά για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη»!

Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή Χανίων, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ότι το 2013 είχε μιλήσει με τον διευθυντή της γαλακτοκομικής σχολής για την υπόθεση ενός παιδιού που αποβλήθηκε από τη σχολή για ζημιές, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα επανέρχεται με νέο της status στο facebook.

H δημοσιογράφος γράφει χαρακτηριστικά:

«Όταν υπάρχει Amber Alert και σε περιπτώσεις ζωής και Θανάτου και γίνεται μεγάλη έρευνα πανελλαδικά για να βρεθεί η αλήθεια και να εντοπιστεί το παλικάρι – πρωτοετής Νομικής γνωρίζει ότι: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΕΓΩ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΑ (ΩΣ ΟΦΕΙΛΑ) ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Πιστεύω – ή θέλω να πιστεύω – πως, κάποια στιγμή, η αλήθεια θα βγει στο φως. Όπως και οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας. Φτάνει μόνο να μην είναι αργά για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη»!

Μάλιστα, παραπέμπει και σε κείμενο της στην ιστοσελίδα tanea.gr, στο οποίο θέτει κάποια ερωτήματα στον κο.Μαρκογιαννάκη.

«Ερωτήματα: – Γιατί δεν μας αναφέρει ποιος είναι;

- Γιατί δεν μας αναφέρει καν από που κατάγεται;

- Γιατί μεσολάβησε για να καλυφθεί μια κατάφωρη παραβίαση του Νόμου;

- Γιατί ζήτησε να μείνει ατιμώρητη μια έκδηλα παραβατική συμπεριφορά;

- Το άτομο αυτό είναι ακόμα σπουδαστής στην Σχολή;

- Αν όχι, μήπως είναι άλλοι από την ίδια ‘παρέα’»;

Η Έλενα Ακρίτα, μεταξύ άλλων σημειώνει και το ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο διευθυντής της σχολής είχε αρνηθεί οποιαδήποτε επικοινωνία του με πολιτικό πρόσωπο. Γράφει η δημοσιογράφος: «…ο Διευθυντής αυτός είχε πει σε δελτίο ότι ουδέποτε είχε ενοχληθεί από οποιονδήποτε βουλευτή. Εδώ λοιπόν, κάποιος από τους δυο δεν λέει την αλήθεια: Φαντάζομαι ότι αυτό θα ερευνηθεί πρωτίστως από τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων με τον οποίον θα επικοινωνήσει ο πρώην βουλευτής».

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης το πρωί της Κυριακής, ότι ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός στις όχθες της λίμνης των Ιωαννίνων, η καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας ξέσπασε μέσα από το λογαριασμό της στο facebook:

«Έγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο, δεν είναι δολοφόνοι; “Μα από την κόλαση μου, σου φωνάζω: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω”. (Γαλάτεια Καζαντζάκη). Βαγγέλη μου, την γαλήνη που έψαχνες, έπρεπε να την βρεις στην ζωή. Όχι στον θάνατο, αγόρι μου… Όχι έτσι, ψυχή μου…».

O 18χρονος που κατηγορείται για τα βασανιστήρια του άτυχου Βαγγέλη ξεσπά…

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν φωτογραφίες του 18χρονου στο διαδίκτυο και παρουσιάζεται ως ο υπεύθυνος για το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Ο πρωτοετής φοιτητής στη Γαλακτοκομική σχολή ήταν φίλος του 20χρονου.

“Με κατηγορούν ότι ευθύνομαι για το χαμό του Βαγγέλη. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο”, καταγγέλλει στην εκπομπή Μία.

“Ο 18χρονος γιος μου παρουσιάζεται στο διαδίκτυο ως υπεύθυνος για το θάνατο του Βαγγέλη. Είχε κλειστεί στη σχολή. Φοβάται”, υποστηρίζει ο μπαμπάς του στην εκπομπή, κ. Δημήτρης.




makeleio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου