Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ: “ME AΠΕΙΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΗ ΟΤΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΑΝ ΣΚΑΛΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ”- ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΜΕΤΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ; ΠΟΙΟΙ “ΣΚΟΤΩΣΑΝ” ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ; (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)





«Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο» η αιτία θανάτου του Β. Γιακουμάκη

Σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο» αποδίδει ο ιατροδικαστή, όπως μνημονεύεται και στη σχετική έκθεση, ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και βρέθηκε το πρωί της Κυριακής νεκρός σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τη σχολή όπου φοιτούσε και σε περιοχή όπου υπήρχαν πολλές αγροτικές μονάδες και κατοικίες.

Η αιτία θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη,σύμφωνα με το hitandrun.gr, που διατυπώνει ο ιατροδικαστής συμφωνα με τις αρχές ασφαλείας οδηγεί σε σαφείς ενδείξεις περί αυτοκτονίας του νεαρού σπουδαστή την ημέρα της εξαφάνισής του, με το μαχαίρι που είχε πάρει από το ντουλάπι του, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του κανένα σημείωμα που να εξηγεί το απονενοημένο διάβημα. Από τη νεκροτομή πάντως δεν υπήρχε άλλο εύρημα το οποίο να δείχνει άλλη κάκωση ή τραύμα αλλά και την εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

Σύμφωνα με το vima.gr, ο νεαρός, όπως προκύπτει τώρα, έφυγε από τη Γαλακτοκομική Σχολή και κινήθηκε επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως – ένα τμήμα της κίνησής του το κατέγραψε κάμερα πρατηρίου βενζίνης. Ύστερα από περίπου 500 μέτρα έστριψε δεξιά στην οδό Μαβίλη με κατεύθυνση προς τη λίμνη Παμβώτιδα. Αφού πέρασε κατοικίες και αγροτικές μονάδες –όπου κανείς δεν αντελήφθη τις κινήσεις του–, πήγε στη μέση ενός χωραφιού και φέρεται να έκοψε τις φλέβες του με το μαχαίρι που κρατούσε στο αριστερό χέρι του. Το μαχαίρι βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου μακριά από την αριστερή πλευρα του σώματός του. Σε εκείνο περίπου το σημείο κατέρρευσε και άφησε την τελευταία πνοή του.

Παρ’ ότι όμως είχαν περάσει από εκεί επανειλημμένως αστυνομικοί, δεν εντόπισαν τη σορό του, κάτι που το απέδιδαν σύμφωνα με το vima.gr, «στα νερά που λίμναζαν από τις καταρρακτώδεις βροχές». Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «ο άτυχος σπουδαστής ακολούθησε το δρομολόγιο που μας έδειχναν από την αρχή τα στοιχεία. Ο εντοπισμός του θα μπορούσε να ήταν μία απλή διαδικασία. Τώρα γίνεται ενδελεχής έλεγχος στο σημείο όπου βρέθηκε ο 20χρονος και αναζητούνται μαρτυρίες από περιοίκους».

Όσον αφορά τα αίτια και τον καταλογισμό ευθυνών για την αυτοχειρία του φοιτητή, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν: «Από την πολλαπλή έρευνα που έχει προηγηθεί για τον εντοπισμό του φοιτητή έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες καταθέσεις, εργαστηριακές εξετάσεις, κλήσεις τηλεφώνων που μπορεί να αξιοποιηθούν. Είναι προφανές από το πόρισμα της υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι υπάρχει ζήτημα βιαιοτήτων και καψωνιών τους προηγούμενους μήνες από ομάδα πέντε-έξι κρητικών συμφοιτητών του 20χρονου ο οποίος περιγραφόταν σαν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και λιγομίλητο παιδί.

»Έχουν ερευνηθεί επίσης καταθέσεις και αναφορές από το οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού σπουδαστή και έχει εξετασθεί αν υπήρχαν επιπλέον πιέσεις από κάποιους οικείους του στην Κρήτη για θέματα βαθμολογίας ή για κάποιο άλλο ζήτημα που τον απασχολούσε. Ερευνούμε τι ακριβώς συνέβη το τελευταίο 48ωρο και ποια ήταν αυτή η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ώθησε τον 20χρονο στην απόφαση να αυτοκτονήσει, χωρίς μάλιστα να αφήσει οτιδήποτε που να εξηγεί την πράξη του και να αποδίδει οποιαδήποτε ευθύνη. Σε αυτό δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σαφής απάντηση και ίσως να μην υπάρξει ποτέ…»

Ωστόσο νομικοί με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία καθεστωτική εφημερίδα, το βράδυ της Κυριακής επισημαίνουν ότι «από τη δικογραφία προσδιορίζεται ζήτημα σειράς αδικημάτων για σωματικές βλάβες και κακοποίηση, για πρόκληση ψυχικής οδύνης και άλλα εναντίον των κρητικών φοιτητών. Γι’ αυτό αναμένεται να δημιουργηθεί νέος δικαστικός φάκελος. Όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αλλά και τα δεδομένα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν, όπως πιστεύουν πολλοί, κατηγορίες σε κάποια πρόσωπα για ώθηση σε αυτοχειρία.

»Έχουν υπάρξει δεκάδες αυτοκτονίες από θύματα τοκογλυφίας τα οποία απέδωσαν ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα με σημειώματα που είχαν αφήσει. Συν τοις άλλοις έχουν καταγραφεί δεκάδες αυτοκτονίες σε στρατόπεδα όπου οι αυτόχειρες μιλούσαν για καψώνια. Επιπλέον και προσφάτως υπήρχαν αναφορές για ευθύνες πολιτικών σε απονενοημένα διαβήματα θυμάτων της κρίσης.

» Όμως παρ’ ότι γίνεται συχνά λόγος για ηθικούς αυτουργούς σε αυτοκτονίες, αυτό δεν τεκμηριώνεται νομικά. Δεν μπορεί να προκύψει ότι αυτός που πίεζε κάποιον επεδίωκε να τον αναγκάσει να προχωρήσει σε πράξη αυτοχειρίας. Η μόνη τέτοια περίπτωση προσδιορισμού ηθικής αυτουργίας σε αυτοκτονία θα ήταν κάποιος να ζητούσε και να επέβαλε στον άλλο να βάλει τέλος στη ζωή του.

»Νομικοί υπενθύμιζαν την περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ ο οποίος επέβαλε στον στρατηγό Ρόμελ και άλλους συνεργάτες του να αυτοκτονήσουν προκειμένου να μην τους διαπομπεύσει για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Όμως τέτοια ιδιάζουσα υπόθεση παραίνεσης σε αυτοχειρία δεν έχει αναδειχθεί στη χώρα μας και ασφαλώς δεν μπορεί να συσχετισθεί –τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα– με τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ από τον Επιθεωρητή του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης: “Με απείλησαν από την Γαλακτομική – Μην σκαλίζεις την υπόθεση γιατί…ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!!”
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-«Με απείλησαν από τη Γαλακτοκομική ότι θα χυθεί αίμα επειδή ασχολήθηκα με την υπόθεση»
Τι καταγγέλλει ο επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση
Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα,περιμένει με αγωνία το πόρισμα του Θ.Βουγιουκλάκη για τα αίτια του θανάτου τουΒαγγέλη Γιακουμάκη, έρχεται στο φως μια σοβαρότατη καταγγελία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το star.gr o Aνδρέας Αθανασόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στην Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλε πως «κάποιοι στη σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό της για τη υπόθεση Γιακουμάκη.
Τώρα να λογοδοτήσουν τα…
στελέχη της Γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής που στις 12 Φεβρουαρίου 2015, απείλησαν ότι θα χυθεί το δικό μου αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ επειδή ασχοληθήκαμε με την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στους γονείς του παιδιού .».

“Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πια”! Το μήνυμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που σκορπά δάκρυα στο διαδίκτυο…

Με ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών και δεκαεπτά δευτερολέπτων, οι φίλοι του Βαγγέλη Γιακουμάκη, λένε με τον δικό τους τρόπο αντίο στον 20χρονο φοιτητή…

Την ώρα που συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές αλλά και απλός κόσμος που παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, περιμένει να μάθει τα αίτια θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι δικοί του άνθρωποι έφτιαξαν και ανέβασαν στο facebook ένα βίντεο, για να πουν το δικό τους τελευταίο αντίο στον 20χρονο φοιτητή.

Το βίντεο έχει τίτλο ”καλό ταξίδι Βαγγέλη Γιακουμάκη” με τους χρήστες των social media να ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι…

Σύμφωνα με πληροφορίες διαδικτυακής εφημερίδας, ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, διαπίστωσε πως ο φοιτητής φέρει τραύμα στο δεξί του χέρι, στοιχείο που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 20χρονος ήταν αριστερόχειρας κάνει τους ειδικούς να θεωρούν πιθανότερο το σενάριο της αυτοχειρίας.

Την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ωστόσο δυσχεραίνει το γεγονός ότι το πτώμα του νεαρού βρέθηκε 38 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, σε βαλτώδη περιοχή και εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τα άγρια ζώα.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους τελευταίους μήνες ζούσε έναν εφιάλτη στη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε, από ομάδα συμφοιτητών του που τον εκφόβιζαν και τον τρομοκρατούσαν.






ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΕΛ.ΑΣ. «κατέβασε» τις ΕΜΕΤΙΚΕΣ αναρτήσεις σε βάρος του νεκρού Βαγγέλη Γιακουμάκη

Διαβάστε τι λέει για το θέμα η ΕΛ.ΑΣ. Μετά από παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, “κατέβηκαν”… από ιστολόγιο, οι υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του 20χρονου αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, διαπίστωσε χθες το απόγευμα (15-03-2015) την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν από 06-02-2015 και εντοπίστηκε, χθες, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.

makeleio.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου