Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ





ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ). ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...
Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκονται βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό. Δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Οι επισκέπτες τα προτιμούν, είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών - χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο.
Έτσι, έχει δημιουργηθεί μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.
Σιγά σιγά αξιοποιούνται και αξιοθέατα ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς όπως:
Το φαράγγι των Λουτρών και η γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές και το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο μεταξύ 360 και 390 μ.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
Τα Λουτρά Πόζαρ, 3 χλμ από το Λουτράκι Αριδαίας μπορούν να γίνουν η αφορμή για να γνωρίσετε τις ομορφιές του ευλογημένου κατά πολλούς, όρους Καϊμάκτσαλαν.
Όποιον τρόπο και να επιλέξετε για ν΄απολαύσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες, είτε στην ανοιχτή πισίνα, είτε στις φυσικές λίμνες, είτε ιδιωτικά σε ατομικές πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, το σίγουρο είναι ότι θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο !
ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
Το φαράγγι εκτείνεται απο τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά, βρίσκεται το ρέμα Νικολάου. Σε μιας μοναδικού κάλλους περιοχή, με πλούσια άγρια και παρθένα βλάστηση και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια, πεζούλια αλλά και δρομάκια, εκτείνονται παράλληλα με τον θερμοπόταμο με ζεστό νερό, αλλά και με το ποτάμι με το παγωμένο, γάργαρο νερό. Ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και να φτάσει στα σπήλαια.
Η περιοχή των Λουτρών έχει ιδιαίτερη τουριστική υποδομή και εδώ θα βρείτε σίγουρα το κατάλληλο ξενοδοχείο που να καλύπτει τις απαιτήσεις σας.

photos: Vassilis pal (more: http://goo.gl/szBJHM), KWO Tsoumenis (more: http://goo.gl/X8z2Em)

travel-hotels.gr












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου