Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο Κρόνος καταλαβαίνει πως οσονούπω πρέπει να ξεκουμπιστεί απ’ τον θρόνο, διότι τέλειωσε η βασιλεία του.






Έχουμε πόλεμο, μωρό μου!

Σε αντίθεση με τους μαστουρωμένους νεοέλληνες (που δεν ψήφισαν γιά πρωθυπουργό, αλλά γιά μπέϋμπη σίττερ – γιά να μη φύγουν απ’ τον παιδότοπο, που έχουν κατασκευάσει στα μυαλουδάκια τους), συμφωνώ απόλυτα με το σύνθημα στους τοίχους. Μόνο που θα διαφωνήσω με πολλούς, ως προς την έκταση αυτού του πολέμου.
Βλέπετε, κάθε πόλεμος έχει καί την προπαγανδιστική πλευρά του. Την ψυχολογική. Τη διαμάχη ανάμεσα στ’ αρχέγονα σύμβολα των αντιπάλων.

Την οποία, όμως, παρά το ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ελάχιστοι βλέπουν. Κι ακόμη λιγώτεροι κατανοούν άριστα τα αίτιά της καί την έκτασή της, ή προβλέπουν την εξέλιξή της – αλλά εδώ ακριβώς θα βάλει ένα χεράκι ο γράφων.

Τρείς πρόσφατες ειδήσεις δείχνουν περίτρανα το πού βρισκόμαστε:

  • Στο Οξαποδουήλ, έρχονται οξαποδαίοι μπάτσοι καί κλείνουν -με το «έτσι γουστάρουμε»- τον Πανάγιο Τάφο (δηλ. τον ναό με το Άγιο Φώς).
  • Καθάρματα της «Ίσις» κομματιάζουν αρχαία αγάλματα στο Ιράκ. (Αυτή η «Ίσις» θά ‘πρεπε κανονικά να λέγεται «Αϊσά», δηλ. νά ‘χει το όνομα μιάς απ’ τις συζύγους του καραοβραίου προφήτη τους. Αλλά τα «παλληκάρια» τις σημαντικές εντολές τις λαμβάνουν απ’ αλλού, όχι απ’ το Κοράνι.)
  • Καλόγερος στην Ανάφη κομματιάζει ό,τι βρέθηκε απ’ τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, γιά ν’ αποκτήσει τζάμπα οικοδομικά υλικά γιά τον ναό του προφήτη Ηλία. (Αυτή η είδηση είναι πεντέμιση χρόνια μπαγιάτικη, αλλά την ανέσυραν μερικά ιστολόγια -πχεδώ- ως «ηχώ» της προηγούμενης.)

Προσωπικά, αμέσως έριξα φώς στα «παρασκήνια» των παραπάνω ειδήσεων. Όμως, με προβληματίζει (ελαφρώς) το γεγονός ότι, ενώ πολλοί συν-Έλληνες καί πολλές συν-Ελληνίδες έχουν αρχίσει να ξυπνάνε, δεν κάνουν τα αμέσως επόμενα λογικά βήματα. (Η εμπειρία του καθενός μας στον χειρισμό τέτοιων θεμάτων δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.)

Γιά παράδειγμα, διαβάζοντας την πρώτη είδηση, ουδείς, επαναλαμβάνω: ουδείςαναρωτήθηκε ποιός έδωσε την εντολή γιά το κλείσιμο του ναού του Παναγίου Τάφου. Τί, δηλαδή; Έτσι, ξαφνικά, τους τσίμπησε μυίγα τους οξαποδαίους; Πιό πριν, επί …αιώνες ολόκληρους, δεν τους ενοχλούσε ο ναός μέχρι …κλεισίματος;

Ακόμη κι όσοι γνωρίζουν καλά Ιστορία, πιστεύω πως θεωρούν εντελώς φυσιολογικό το γεγονός αυτό (κάπως σαν φυσικό φαινόμενο, δηλαδή), εφ’ όσον οι σιωνιστές εξ ορισμού δεν γουστάρουν την Ορθοδοξία των Ελλήνων.

Άμ, δέ!

Όχι πως δεν ισχύουν τα περί σιωνιστών, αλλά…διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ


paraxeno
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου