Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Ανοίξαν τα κελιά του "Γκουλάγκ": Ελεύθεροι οι Ν.Μιχαλολιάκος και Γ.ΛαγόςΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 - ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο Χ.ΠΑΠΠΑΣ


Αποφυλακίστηκαν πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης. Ο Ν.Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος, ωστόσο, είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ. Στον Γ.Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής του σε δημόσια συνάθροιση.

Στις 29 Μαρτίου, οπότε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.defencenet.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου