Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τα (προ) μηνύματα των Δελφών» (Αρχείο Τα ΝΕΑ 1990)





Του Λευτέρη Παπαδόπουλου
Αρχείο «Τα ΝΕΑ»  Σάββατο 6 Οκτωβρίου 1990

Το Ιράκ έχει σωρεία μικρών ατομικών βομβών, που είναι ισχυρότερες και καταστρεπτικότερες από τις κλασικές, καθώς και χημικά όπλα, των οποίων
«η υψηλής πυκνώσεως ουσία καταστρέφει κι αυτές ακόμα τις αντιασφυξιογόνες μάσκες», αποκάλυψε, προ ημερών (24.9) το «Σπίγκελ»
Την ίδια μέρα, διάβασα στις Αθηναϊκές εφημερίδες, ότι το Ιράκ απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή, όλες τις δυνάμεις που συμμάχησαν εναντίον του και έστειλαν πλοία και στρατεύματα στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Με τα παραπάνω θυμήθηκα «Τα (προ) μηνύματα των Δελφών». Ένα παράξενο, δύσκολο βιβλίο, του Γιάννη Φουράκη, που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Δεκέμβριο και στο οποίο γίνεται αναφορά σε μια «άγνωστη δύναμη» που κατέχει τα υπερόπλα και την «τρέμουν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ».
Αναφερόμενος, ο συγγραφέας του βιβλίου, σ’αυτήν την «άγνωστη δύναμη» ,στην οποία αποδίδει την κατάρριψη του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ και τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των Αμερικανών και Σοβιετικών στις εκτοξεύσεις διαστημικών και διαπλανητικών πυραύλων,
γράφει:
«… Η άγνωστη αυτή δύναμη, η οποία δύναται, όποτε θελήσει να καταστρέψει όλα τα διαστημικά επιτεύγματα και προγράμματα,  εκαλλιεργήθη και αναπτύχθη σε τέτοιο βαθμό, που δεν υπάρχουν αμφιβολίες πλέον, για το ότι δεν πρέπει να είναι μακρινή η εποχή, που η «δύναμη» αυτή, θα επιβάλει τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην ΕΣΣΔ, τους οποιουσδήποτε στρατηγικούς οικονομικούς, πολιτικούς κ.λ.π. όρους της…»

Και ο Γιάννης Φουράκης, στην σελίδα 115 του βιβλίου του, τονίζει ακόμη:
«Οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί φοβούνται πως αυτή η ¨ άγνωστη δύναμη¨, θα κάμει την δυναμική και αποφασιστικής σημασίας επίδειξη της δυνάμεως της και της επί του πλανήτου μας κυριαρχίας της. Επίδειξη που θα γίνει στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής και στην κοιλάδα του Ευφράτη, του οποίου, όπως μας λέγει και ο μέγας αρχαίος Έλληνας αστρονόμος Καλλίμαχος στον ¨Εις  Δία¨ ύμνο του,    ¨τα ρεύματα είναι μεγάλα και παρασύρει επάνω εις τα ύδατα του πολλές ακαθαρσίες της γης και μεγάλο σωρό από φρύγανα…¨»


Παράξενο και δύσκολο βιβλίο.







Διαβαστε επισης :

Η Σιωνιστική κυβέρνηση υπάρχει ακόμα και κρατά καλά σε αυτήν την χώρα...

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου