Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Οι απόψεις του Σόρος τώρα δημοσιεύονται και στην «Αυγή»!



Οι στενές σχέσεις του ΣΎΡΙΖΑ με τον αμερικανοσιωνιστή κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος μέχρι τώρα ανήκαν στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας, μάλιστα και στις πιο “εύκολες”, εκείνες που κατηγοριοποιούνται ως “τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια”!

Τώρα άρθρο του Τζορτζ Σόρος για το Brexit, το οποίο είχε γραφτεί για το Project Syndicate, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή»!

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Το Brexit και το μέλλον της Ευρώπης» και αναφέρει ότι η ΕΕ είναι μία ελαττωματική κατασκευή από την οποία όμως δεν πρέπει να παραιτηθούμε «όλοι εμείς που πιστεύουμε στις αξίες και τις αρχές της».

Στο άρθρο του υποστηρίζει ότι το μεταναστευτικό διαδραμάτισε καίριο ρόλο στο Brexit καθώς οι σκηνές στη ζούγκλα του Καλαί, η καθυστέρηση των Ευρωπαίων να πάρουν αποφάσεις, η έλλειψη επαρκών ελέγχων και η πολιτική ανοιχτών θυρών της Μέρκελ τρόμαξαν τους Βρετανούς.

Όπως αναφέρει η διάλυση της ΕΕ είναι πρακτικά μη αναστρέψιμη και το Brexit θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στο εσωτερικό της Ένωσης. Εκτιμά δε ότι αν η Ευρώπη τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στη Βρετανία προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, αυτό θα έχει ενδεχομένως ακόμα χειρότερες συνέπειες.



Να μας εξηγήσει κάποιος προς τι ο α’ πληθυντικός; Ως τι μιλάει ο Σόρος; Ως Αμερικάνος με ανταγωνιστικά συμφέροντα προς την Ε.Ε.; Ως Ουγγροεβραίος που έχει βγάλει δισεκατομμύρια ποντάροντας στις τύχες των άλλων λαών; Ως “αριστερός ακτιβιστής” που επενδύει και διοργανώνει κινήματα, ΜΚΟ και ιδρύματα για να ελέγχει όπως θέλει την οποιαδήποτε αντίσταση (controlled oposition).

Occupy, Anonymous, Avaaz, Change.org, FEMEN, καθώς και πολλά άλλα, όλα δικά του! Και τι έχουν καταφέρει; Το απόλυτο τίποτα ουσιαστικά και μια ψευδαίσθηση ότι κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Το χρήμα ρέει άφθονο προς αυτή τη “νέα αριστερά” τάση, που δεν έχει καμία διάθεση να “εξυγιάνει” ούτε την Ε.Ε., αλλά ούτε τις ΗΠΑ, απλά να περάσει νέες μορφές εκμετάλλευσης από αυτές των νεοφιλελεύθερων: Λιτός βίος για να επιβιώσετε. Θυμάστε και τον Βαρουφάκη; Δικός του!

Οι λαοί υποφέρουν κι αυτός βγάζει ζεστό χρήμα. Μόλις πόνταρε και στην πτώσητων μετοχών της Deutsche Bank!

Το άλλο παράδοξο είναι ότι για την ελεύθερη πτώση της Ε.Ε. (στα κεφάλια μας) μιλούν και χαίρονται όλοι οι ευρωσκεπτικιστές -αριστεροί και δεξιοί- μη δε όλων των σιωνιστών εξαιρουμένων, κάτι Τσόμσκι και κάτι αμερικανοσιωνιστικά Ινστιτούτα όπως το Stratfor, που προβλέπει τη διάλυση της Ε.Ε.

Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα: Μα είσαι υπέρ του μορφώματος αυτού;

Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Το στήσιμο της Ε.Ε. όπως και η διάλυση της γίνεται με τέτοιο τρόπο που γίνονται και όλες οι αλλαγές -πάντα με ζημιά για τους απλούς πολίτες και κέρδη για την ελίτ. Και είναι οι ίδιοι που τα στήνουν και μετά ξεστήνουν αυτά τα σκηνικά, όταν η οικονομία μπουκώσει, η λιτότητα φουσκώσει και κάπου θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο της περαιτέρω φτώχειας – τώρα μπήκαμε, τώρα βγαίνουμε.

Η Ε.Ε. που φαινόταν αλλιώς να ξεκινάει και σε κάτι άλλο να εξελίσσεται, τον τελευταίο καιρό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας πολύ πιστός εφαρμοστής της Ατζέντας 21 στην Ευρώπη. Αν βγούμε από την Ε.Ε. ή αν καταρρεύσει, θα απαλλαγούμε από τα διαπλεκόμενα της ελίτ ή την Α21; Ποιος θα το αναλάβει αυτό το έργο, οι αριστεροί ευρωσκεπτικιστές ή οι δεξιοί; Γιατί περιέργως, μούγκα κι από τους δύο και άκρα του τάφου συνένοχη σιωπή!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου