Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

TI EINAI ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ...


Ο Διαλογισμός είναι μία κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης που επιτυγχάνεται μέσω της βαθιάς αναπνοής και της σταδιακής χαλάρωσης του σώματος.

Με λίγα λόγια, είναι:


  • το κλειδί που θα μας βοηθήσει να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι γνώση και σοφία έχουμε μέσα μας.
  • το μέσο για να πετύχουμε εσωτερική γαλήνη, ισορροπία, ασφάλεια, αποτοξίνωση, παρατήρηση του εαυτού.
  • μια εσωτερική επαγρύπνηση και συναίσθηση στο Τώρα.
  • η κατανόηση, η συνειδητοποίηση του τι πραγματικά είμαστε. 



Γι’ αυτό και είναι θεμιτό να γίνεται όχι μόνο μια φορά σαν εμπειρία, αλλά σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας.

Ο διαλογισμός απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί.

Χρειάζεσαι ένα ήσυχο δωμάτιο με χαλαρωτική μουσική, συγκέντρωση,

παίρνοντας μερικές βαθιές αναπνοές, και προχωράς.

Μπορείς να συμμετέχεις σε μια ομάδαόπου ο δάσκαλος θα σε κατευθύνει.

  • Το 1ο βήμα προς τη συνειδητότητα είναι να γίνεις παρατηρητής του σώματός σου. 
  • Το 2ο βήμα είναι να αρχίζεις να αποκτάς επίγνωση των σκέψεών σου να υπάρχει αρμονία στις σκέψεις σου και αυτή η αρμονία είναι που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις στο...
  • 3ο βήμα, που είναι να αποκτήσεις επίγνωση των συναισθημάτων σου, των διαθέσεών σου.

Από τη στιγμή που αποκτάς επίγνωση αυτών των τριών – του σώματος, των σκέψεων και των συναισθημάτων - τότε όλα συνδέονται και σε οδηγούν στο 4ο βήμα.


Το 4οβήμα λοιπόν, είναι η υπέρτατη συνειδητότητα.


Είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο συνειδητό. Τότε αποκτά κανείς επίγνωση του εαυτού του.

Είναι το βήμα αυτό που κάνει τον άνθρωπο φωτισμένο.

Αυτό το βήμα, συμβαίνει από μόνο του. Είναι η ανταμοιβή εκείνων που έχουν κάνει πράξη και τα τρία προαναφερθέντα βήματα.

Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί στην όλη διαδικασία του διαλογισμού, δηλαδή η δημιουργία ενός εσωτερικού “παρατηρητή’’ .


Άρα τα οφέλη του διαλογισμού είναι τεράστια. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση και αποφασιστικότητα.. .



Καθοδηγούμενος Διαλογισμός είναι όταν ο διαλογιζόμενος ακολουθεί τις οδηγίες που ακούει, και βιώνει ένα ταξίδι μέσα από την φαντασία και τον οραματισμό πετυχαίνοντας βαθιά χαλάρωση. Σε αυτή την κατάσταση είναι δυνατό να γεμίσουμε με φως και ενέργεια το σώμα μας. Ο σκοπός αυτών των διαλογισμών μπορεί να είναι η εξισορρόπηση ή η ενεργοποίηση των τσάκρα, η θεραπεία, η σύνδεση με τους πνευματικούς μας οδηγούς, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, η συγχώρεση, η επιτυχία και η ευημερία, να επαναπρογραμματίσουμε αρνητικές πεποιθήσεις και πολλά άλλα.


Ο τρόπος που γίνεται είναι απλός και εύκολος. Αρκεί να κάτσουμε σε μια άνετη στάση με ευθεία την σπονδυλική μας στήλη, να αναπνεύσουμε βαθιά και ήρεμα, να χαλαρώσουμε το σώμα μας και να ακολουθήσουμε την φωνή του ομιλητή - καθοδηγητή, δημιουργώντας τις εικόνες και τα συναισθήματα που περιγράφονται.
Μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του διαλογισμού στην καθημερινή μας ζωή που με την εξάσκηση θα γίνονται όλο και πιο φανερά .
Όταν αυτό γίνεται μέσα σε μια ομάδα και σε περιβάλλον χαλαρό και άνετο, είναι πιο εύκολο να αφεθούμε και να πετύχουμε περισσότερα στον διαλογισμό μας.



Διαλογισμός Σιωπηλής Η σιωπή είναι το χρυσό κλειδί για να ξεκλειδώσει ο διαλογιζόμενος και να ανοίξει τις πόρτες στην δημιουργικότητα. Είναι το εργαλείο που βοηθάει όσους διαλογίζονται να μείνουν εσωτερικά εστιασμένοι, κρατώντας τον νου σταθερά ακίνητο, παρατηρώντας διαρκώς ότι συμβαίνει μέσα τους και έξω τους. Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα σε μία τέτοια δημιουργική σιωπή, η σιωπή θα είναι ο καταλύτης που θα βοηθήσει στην εξερεύνηση του εαυτού και θα δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Η αυτοπαρατήρηση είναι η εσωτερική αλχημεία, είναι η μετατροπή των εξωτερικών εντυπώσεων σε ενέργεια για την Συνείδηση της Ψυχής . Έτσι γνωρίζει ο διαλογιζόμενος τον εαυτό του. Όταν ανακαλύπτεις τους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ που οδηγούν στην εκδήλωση συναισθημάτων και σκέψεων, αυτά πολύ εύκολα καταλήγουν σε πράξεις. Αν κάνει κάποιος διαλογισμό αυτοπαρατήρησης, μπορεί να προλάβει να μην γίνουν πράξεις.

Δεν είναι ανάγκη κάποιος να κοπιάσει για να ανακαλύψει κάτι που θέλει στη διάρκεια του διαλογισμού. Αρκεί να θέλει για παράδειγμα να γνωρίσει γιατί έχει θυμό και ο εαυτός του θα τον καθοδηγήσει διαισθητικά να το ανακαλύψει. Θα ανατρέξει στις σκέψεις και τα γεγονότα που ενεργοποίησαν το αίσθημα του θυμού, πχ μια λέξη ή ένα βλέμμα κάποιου άλλου. Μετά θα αναρωτηθεί γιατί αυτή η λέξη ή το βλέμμα του ξύπνησε το θυμό. Ίσως θυμηθεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό παλιότερα ή όταν ήταν μικρός που δημιούργησε μια συνειρμική ένωση της λέξης αυτής με το συναίσθημα του θυμού.


Εl2reiki.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου