Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΥΝΗΣΙΑ : Μακελειό με 28 νεκρούς σε παραλία




Επίθεση πραγματοποίησαν δύο ένοπλοι σε δύο ξενοδοχεία στην κεντρική Τυνησία, σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους τουρίστες (Βρετανοί, Γερμανοί, Βέλγοι και Ρώσοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες). Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ στην ιδιωτική παραλία των ξενοδοχείων. Η αστυνομία εξουδετέρωσε τον έναν δράστη και συνέλαβε μετά από λίγες ώρες τον δεύτερο.

Οι δύο άνδρες - πιθανότατα οπαδοί ακραίας ισλαμικής οργάνωσης - έφτασαν με βάρκα στην παραλία, άνοιξαν πυρ προς τους λουόμενους και στη συνέχεια εισέβαλλαν στα ξενοδοχεία.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Ο ένας εκ των δραστών νεκρός στο έδαφος...


Η αστυνομία λίγες ώρες αργότερα συνέλαβε τον δεύτερο ένοπλο. Στις φωτογραφίες φαίνεται το εξοργισμένο πλήθος που προσπαθεί να τον λιντσάρει:







Δυνάμεις ασφαλείας έξω από τα ξενοδοχεία.

Εικόνες φρίκης σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες:








Από τους πυροβολισμούς επικράτησαν σκηνές τρόμου και πανικού, με τουρίστες να κλειδαμπαρώνονται στα δωμάτιά τους. Το ένα ξενοδοχείο που επικοινωνεί με την παραλία είναι το «Imperial Marhaba», πέντε αστέρων.







Τραυματίας δέχεται τις πρώτες βοήθειες

Με κάθε τρόπο που σκέφτηκαν, τουρίστες «ταμπουρώθηκαν» στα δωμάτιά τους κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.





Τρομοκρατημένοι τουρίστες κλειδαμπαρώνονται στα δωμάτιά τους



Η πόλη Sousse αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.



Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, οι πρώτες εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για χτύπημα τζιχαντιστών οπαδών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Πρεσβεία της Τυνησίας στην Αθήνα: «Κάποιοι δεν θέλουν να κερδίσουμε το στοίχημα της Αραβικής Άνοιξης»

Τον Μάρτιο, ισλαμιστές άνοιξαν πυρ σε μουσείο της χώρας σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.
Ο Μοχάμεντ Μπασάρ, διευθυντής του γραφείου τουρισμού της πρεσβείας της Τυνησίας στην Ελλάδα, μιλώντας στο zougla.gr εξηγεί τους λόγους που η χώρα του βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα δεκάδες αθώα θύματα.


«Τα φριχτά γεγονότα είναι αποτέλεσμα της Αραβικής Άνοιξης που ξεκίνησε από την Τυνησία. Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να προοδεύσει η χώρα, να γίνει πιο ελεύθερη και πιο δημοκρατική. Κάποιες ομάδες δεν θέλουν ένα αραβικό κράτος να γίνει μια αληθινή δημοκρατία και θέλουν να δημιουργήσουν αστάθεια και να πλήξουν την οικονομία μας», εξηγεί. «Από πίσω υπάρχουν άλλες δυνάμεις που δίνουν στους τρομοκράτες χρήματα και όπλα. Κι αυτοί που τα κάνουν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Ισλάμ ούτε με καμία θρησκεία. Δεν θέλουν να κερδίσει η Τυνησία αυτό το μεγάλο στοίχημα», εκτιμάει.

«Πενθούμε για τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας και έχασαν τη ζωή τους –είναι κι αυτοί δικά μας παιδιά. Δεν θα το βάλουμε όμως κάτω – θα πολεμήσουμε αυτά τα άγρια ζώα που θέλουν αίμα, όπου κι αν τους βρούμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη σημερινή αιματηρή επίθεση, αλλά και στην πρόσφατη σε δημοφιλές μουσείο της Τυνησίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι.

«Ο τουρισμός της χώρας φυσικά και έχει ήδη υποστεί τεράστιο πλήγμα – πιστεύω ότι χάσαμε το καλοκαίρι. Στην Τυνησία έχουμε 6 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο που δημιουργούν 500.000 θέσεις εργασίας και για αυτό πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα και στην οικονομία της χώρας», συμπληρώνει ο Μοχάμεντ Μπασάρ.

zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου