Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τα ευρώ μας, τα χρηματάκια μας, τα λεφτάκια μας. Πόσο σημαντικά είναι σε σχέση με τις ανθρώπινες ζωές



Ένα μήνυμα για όσους θα ψηφίσουν «ναι» από τον Δημήτρη Χριστούλα που έδωσε τέλος στην ζωή του στης 4 Απριλίου 2012.


Γράφει ο Αρχισυντάκτης του GRnea

Ο Ελληνικός λαός «ταλαιπωρείται» από τις ουρές στα ΑΤΜ και από τις κλειστές τράπεζες. Ο κόσμος δεν περνάει καλά. Υπάρχει κρίση. Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα. Και για όλα αυτά φταίει και καλά η παρούσα κυβέρνηση. Δεν είμαι αριστερός. Ουδέποτε υπήρξα. Θεωρώ ότι είμαι λογικός άνθρωπος. «Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του πολιτικό ον».

Όμως θα πρέπει να υπάρξει μια σαφέστατη απάντηση, από έναν πολύ κακό άνθρωπο, όπως εγώ, για τις αιτιάσεις των μέσων μαζικής εξημέρωσης, σε κάποιους που το παίζουν δημοσιογράφοι, σε πολιτικούς όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θάνος Τζήμερος, η Φώφη Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και μερικοί ακόμη.

Είναι δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί. Το κομματικό κράτος των τελευταίων 40 ετών, η συνεχόμενη ατολμία, οι πελατειακές σχέσεις, οι απατεώνες που τα «έπαιρναν» και έτρωγαν σαν σκουλήκια το μήλο του κράτους μας, η υπέρμετρη λατρεία των δανειοδοτήσεων, εσωτερικών και εξωτερικών, αλλά και η ανικανότητα των ελληνικών τραπεζών, οδήγησαν μαζί με άλλους παράγοντες στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας, τολμώ να πω ότι είναι τουλάχιστον επιλήψιμος. Κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν το χαρακτηρισμό «προδοτικός».

Αυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, υπάρχει ένα σαφέστατο ερώτημα. Δεχόμαστε τα μέτρα των δανειστών μας ή όχι; Το ερώτημα είναι ένα. Όχι δύο. Ούτε τρία. Δεν αναφέρεται στο ευρώ, στην Ευρώπη (την ήπειρο) ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρεται σε ένα επιβαλλόμενο, ιδιαίτερα σκληρό μνημόνιο. Μπορεί όποιος θέλει να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν.

Όλοι θυμούνται τους τελευταίους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων αυτής της κυβέρνησης. Πλέον, ούτε ένας από τους προαναφερόμενους θέλει να θυμάται όσους αυτοκτόνησαν μέχρι σήμερα, λόγω των πολιτικών και των μέτρων των κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήπου, Ευάγγελου Βενιζέλου, και Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή λοιπόν κάποιοι έχουν κοντή μνήμη, να θυμίσω έναν από αυτούς. Τον άνθρωπο Δημήτρη Χριστούλα.




Αντιγράφω λοιπόν από το Wikipedia:

«Ο Δημήτρης Χριστούλας (1935-2012) ήταν Έλληνας συνταξιούχος, ο οποίος δημοσίως έδωσε τέρμα στη ζωή του διαμαρτυρόμενος για την ελληνική κρίση χρέους.

Γεννήθηκε το 1935 και ήταν φαρμακοποιός το επάγγελμα. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες της κόρης του αλλά και γειτόνων, ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν άνθρωπος πράος, καλλιεργημένος, ευγενής. Αυτοκτόνησε στις 4 Απριλίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος με πιστόλι. Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που ήρθαν για να τοποθετήσουν άνθη και σημειώματα στον τόπο όπου πέθανε. Τη νύχτα της 4ης Απριλίου ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποχώρηση των Ευζώνων, ενώ μια μέρα αργότερα συνεχίζονταν οι μικροεμπλοκές».


«Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου». Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που βγήκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα χείλη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού όπως σημείωσε και μάρτυρας.




Στο σημείωμα που άφησε, ο Δημήτρη Χριστούλας αναφέρει: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄ αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)».




Επειδή λοιπόν, η όποια ταλαιπωρία μας, η έλλειψη μερικών ευρώ και η δυσκολία μας να περάσουμε μερικές ημέρες ή ακόμη και η χρεοκοπία της χώρας, δεν μπορεί να επικαλύψει τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, πολύ πιο αθόρυβα και λιγότερα ηρωικά από αυτή του Δημήτρη Χριστούλα.


Επειδή οι Έλληνες στην πλειοψηφία μας δεν υπήρξαμε «ευρωλιγούρηδες» και «γερμανοτσολιάδες».




Επειδή όσο κι αν διαφωνώ με το πομπώδες ύφος του Κώστα Ζουράρι, δεν μπορώ να διαφωνήσω με την ευφυία του ανδρός, όπως διατυπώνεται στο βίντεο που ακολουθεί:



Θα ψηφίσω ΟΧΙ και θα ζητήσω από όποιον έχει «σώας τας φρένας» να πράξει το ίδιο. Επιπρόσθετα προτείνω σε όποιον σκοπεύει να ψηφίσει υπέρ των μέτρων της κυβέρνησης να δει ξανά το καλυμμένο πτώμα του Δημήτρη Χριστούλα, γιατί η επόμενη αυτοκτονία θα βαρύνει τη συνείδηση του.



grnea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου