Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ιερά Σύνοδος: Η Γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών






Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Γιόγκα , το ερχόμενο Σάββατο και μετά από περιστατικό απαγόρευσης εξάσκησης της συγκεκριμένης γυμναστικής από μητρόπολη Φθιώτιδας τον περασμένο Νοέμβριο, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε την επίσημη αντίθεσή της, ταυτίζοντας την γιόγκα με τον ινδουισμό.

Η 21η Ιουνίου θεσπίστηκε πρόσφατα από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Μέρα Γιόγκα και στην Ελλάδα θα γιορταστεί με παράλληλες εκδηλώσεις στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και πολλές άλλες χώρες.


Σε αυτό το πλαίσιο, το επίσημο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζει ότι η γιόγκα είναι «θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού» και «τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών».



Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυμναστικής».




Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών.







antenna

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου