Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τα παραψυχολογικά προγράμματα των ΗΠΑ και η ταινία “The Atticus Institute”



Ο όρος «ενόραση από απόσταση» ή «απομακρυσμένη προβολή» είναι η ικανότητα του υποκειμένου να αντιλαμβάνεται πρόσωπα, αντικείμενα, μέρη ή και γεγονότα όπου τα μεν τρία πρώτα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση ενώ για το τελευταίο δεν έχουν ακόμη συμβεί.

Το “Remote viewing” αγγλιστί έγινε περισσότερο γνωστό από την αποκάλυψη του προγράμματος Stargate Project το οποίο ξεκίνησε το 1975 με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. $ και χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα «έτρεξε» μέχρι το 1995 όπου και τερματίστηκε. Η κυριότερη αιτία, όπως έγινε επίσημα γνωστό αργότερα, το περιορισμένο πλήθος πληροφοριών και η χρησιμότητά τους. Με άλλα λόγια δεν πέτυχε τον αρχικό στόχο του, εξαιτίας είτε της αδυναμίας των εθελοντών να προβλέψουν γεγονότα είτε γιατί απλώς επιστημονικά ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο.

Μια αμερικανική ταινία τρόμου που κυκλοφόρησε όμως στις αρχές της χρονιάς επιχειρεί να δώσει τη δική της ερμηνεία όχι μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και σε όλα τα παρόμοια παραψυχολογικά και μεταφυσικά που έχουν αναμιχθεί οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.


Η ταινία ονομάζεται The Atticus Institute και αφορά ένα παρόμοιο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1966 και τερματίστηκε επίσης άδοξα. Ο λόγος; Ένα από τα υποκείμενα του πειράματος αποδείχθηκε ότι ήταν μέσο οντοτήτων όπως οι δαίμονες κάτι που οδήγησε σε καταστροφικές συνέπειες. Η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε να χρησιμοποιήσει τα άτομα ως όπλο για τον ψυχρό πόλεμο».








awakengr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου