Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ηφαίστειο τέρας έχει σημάνει τις υψηλότερες από ποτέ προειδοποιήσεις για απειλή (Εντυπωσιακές εικόνες)




Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στα αεροδρόμια μετά από έκρηξη ηφαιστείου που έστειλε στον ουρανό ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας, θέτοντας τις υψηλότερες από ποτέ προειδοποιήσεις για ηφαιστειακή απειλή.

Οι αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα επίπεδα συναγερμού των αερομεταφορών μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Pavlof που έστειλε εκτόξευσε στην ατμόσφαιρα στάχτη και τέφρα, σε πάνω από 30.000 πόδι.



Το ηφαίστειο που βρίσκεται στα νησιά Aleutian της Αλάσκας ξέσπασε με τέτοια δύναμη που οι δονήσεις έγιναν αισθητές εκατοντάδες μίλια μακριά, σύμφωνα με την express.co.uk.



Το Pavlof που βρίσκεται κατά μήκος των βασικών διεθνών δρομολογίων που συνδέουν Ασία, Ευρώπη, Βόρειο Αμερική και με την έκρηξη του θα μπορούσε να προκαλέσει ένα χάος στις πτήσεις, αν το σύννεφο τέφρας επιδεινωθούν.



Η έκρηξη του ηφαιστείου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες και μερικές φορές ακόμη και μήνες με διαφορετικά επίπεδα έντασης. Το Pavlof είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στη Βόρεια Αμερική, με περισσότερες από 40 προηγούμενες εκρήξεις, τα τελευταία χρόνια, ενώ αυτή είναι η δεύτερη έκρηξη του ηφαιστείου μέσα στο 2016.



Σύμφωνα με τον Αμερικανικό γεωλογικό σταθμό US Geological Survey, οι προηγούμενες εκρήξεις στο Pavlof έχουν εκτοξεύσει πίδακες τέφρας έως 49.000 πόδια στο ύψος, με κάποιες από αυτές να παρασύρονται σε περισσότερο από 300 μίλια από το ίδιο το ηφαίστειο.

Ευτυχώς το Pavlof, που είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Βορείου Αμερικής, βρίσκεται μακριά από κατοικημένες ζώνες και έτσι δεν υπάρχει απειλή για ανθρώπους η σπίτια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου