Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

LIVE:ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ !! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΕΡΩΤΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ…ΜΑΧΙΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)








ΔΕΙΤΕ LIVE:






Απίστευτη τροπή…

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ανακοίνωσε και επίσημα ότι αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών. Είναι πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου αλλά και να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.





“Περίεργη” δήλωση του Αιγύπτιου υπουργού

“Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα, έχουμε πληροφορίες που θα “σοκάρουν” πολύ κόσμο” δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, μια δήλωση που προκαλεί ανησυχία και δεκάδες ερωτήματα!

Σύμφωνα με το Sky News, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ήδη αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!

Η Αίγυπτος ζητάει συγνώμη από την καθηγητή:

«Συγγνώμη» από τον καθηγητή Ιμπραχίμ Σαμάχα ζήτησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αιγυπτιακές αρχές για να δικαιολογήσουν το λάθος τους σχετικά με το όνομα του αεροπειρατή της πτήσης MS181 των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Η πρώτη πληροφορία αναφορικά με την ταυτότητα του αεροπειρατή έκανε λόγο για έναν 59χρονο καθηγητή Κτηνιατρικής, ωστόσο, οι αρχές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι δράστης δεν είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, αλλά ότι πρόκειται για τον Σείφ Εντίν Μουστάφα, έναν Αιγύπτιο αξιωματικού του στρατού.

Οι αιγυπτιακές αρχές έσπευσαν να επισημάνουν ότι το λάθος αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας από τους επιβάτες έχει και αυτός διπλή υπηκοότητα (είναι Αιγύπτιος και Αμερικανός υπήκοος), όπως ο αεροπειρατής.

Πάντως, ο ίδιος ο καθηγητής μίλησε στο BBC, διαψεύδοντας τις όποιες πληροφορίες τον ήθελαν να εμπλέκεται στην αεροπειρατεία.

13:02 Νέα ανατροπή;; Διαβάστε την είδηση που μεταδίδουμε με επιφύλαξη: ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο θρίλερ της αεροπειρατείας! CNN: “Ο καθηγητής κτηνιατρικής ήταν απλα επιβάτης! Έδωσαν νέο όνομα και τα αιτήματα του αεροπειρατή”

Τελευταία ενημέρωση 12:32: Νεώτερα: Έφτασε η πρώην σύζυγος και…απελευθερώθηκαν όλοι οι επιβάτες από τον “καψούρη” αεροπειρατή – Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: “Δεν είναι τρομοκράτης, αλλά ηλίθιος”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. Δεν επιβεβαιώνεται η είδηση που ο αεροπειρατής φέρεται να είναι πλέον ολομόναχος στο αεροπλάνο.

Καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον 59χρονο καθηγητή Πανεπιστημίου που κατέλαβε στο Airbus της EgyptAir και το οδήγησε στη Λάρνακα για να μιλήσει με την πρώην γυναίκα του, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως ο αεροπειρατής έχει πια μείνει μόνος του στο αεροπλάνο. Δεν έχει εκρηκτικά, όμως φαίνεται να εξακολουθεί να κρατά ομήρους μέλη του πληρώματος και κάποιους επιβάτες

Επικαλούμενο ενημέρωση από το αεροδρόμιο Borg El Arab της Αλεξάνδρειας, από το οποίο απογειώθηκε στο Airbus της Egypt Air με αρχικό προορισμό το Κάιρο, στο αεροπλάνο βρίσκονταν:

- 30 Αιγύπτιοι

- 8 Αμερικανοί

- 4 Βρετανοί

- 4 Ολλανδοί

- 2 Βέλγοι

- 1 Ιταλός

Στο μεταξύ ήδη υπήρξε μια πρώτη επικοινωνία της Κύπριας γυναίκας που ονομάζεται Μαρίνα με τον Αιγύπτιο αεροπειρατή της Egypt Air.Η γυναίκα που φέρεται να είναι πρώην σύζυγος του άνδρα που έκανε την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της Egypt Air έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ έχει μαζί της κι ένα ανήλικο παιδί

“Δεν είναι τρομοκράτης, είναι ηλίθιος!”

«Οι τρομοκράτες είναι τρελοί αλλά όχι χαζοί. Κι αυτός ο τύπος είναι», δηλώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης έσπευσαν να αποκλείσουν οι πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου ενώ την ίδια ώρα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε άκομψους χαρακτηρισμούς αναφερόμενο στον αεροπειρατή Ιμπραχίμ Σαμάχα.

“Δεν είναι τρομοκράτης αλλά ηλίθιος. Οι τρομοκράτες είναι τρελοί αλλά όχι χαζοί . Κι αυτός ο τύπος είναι” , δηλώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, η ζώνη με τα εκρηκτικά με τα οποία φέρεται να είναι ζωσμένος ο αεροπειρατής, δεν φαίνεται να είναι αληθινή αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την αεροπειρατεία υπάρχουν προσωπικοί λόγοι.

Από την πλευρά του, ο Aιγύπτιος πρόεδρος , Αλ Σίσι δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και ο Κύπριος ομόλογός του έσπευσε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Σίσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη. Και οι δύο ηγέτες επεσήμαναν πως δεν πρόκειται για τρομοκρατία και δεσμεύτηκαν ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της αεροπειρατείας.



Νωρίτερα: Αυτή τη στιγμή μεταφέρουν τη γυναίκα του στο αεροδρόμιο. Νωρίτερα είχε πετάξει 4σελιδο γράμμα από το αεροπλάνο για να το δώσουν…στην Μαρίνα!! Αμφιβάλλουν πλέον οι αρχές για το κατά πόσο ο Αιγύπτιος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής έχει παραδώσει στις Αρχές μια τετρασέλιδη επιστολή γραμμένη στα Αραβικά με παραλήπτη μια γυναίκα στην Κύπρο. Το όνομά της βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν τον αεροπειρατή Ibrahim Samaha, να εργάζεται ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα.

ΑΥΤΟΣ είναι ο Ibrahim Samaha, ο καψούρης αεροπειρατής! (φωτο)

Δείτε τη στιγμή της απελευθέρωσης των επιβατών:







Διαβάστε την απίστευτη εξέλιξη της αεροπειρατείας:

Νεώτερα: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ – Οργιάζουν οι φήμες: Αισθηματικοί οι λόγοι πίσω από την αεροπειρατεία – Ο δράστης ζήτησε να του φέρουν την Κύπρια πρώην σύζυγο του!!!



Νέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία… που είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο. Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου εντοπίστηκε και την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.

Ο άντρας που φέρεται να ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα και να είναι περίπου 30 ετών, έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στη γυναίκα που ζει στην Κύπρο.

Ο αεροπειρατής, που φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της γυναίκας στις Αρχές.



Προηγούμενη ενημέρωση 10:48: Ο αεροπειρατής είναι Αιγύπτιος – Απελευθέρωσε τους περισσότερους επιβάτες, ανάμεσα τους δύο Μητροπολίτες…

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο αεροπειρατής είναι τελικά Αιγύπτιος, ζήτησε…

πολιτικό άσυλο και απελευθέρωσε τους περισσότερους επιβάτες.

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες της πτήσης MS 181, όπου έχει σημειωθεί αεροπειρατεία και η οποία στις 8.46 προσγειώθηκε στη Λάρνακα, έχουν απελευθερωθεί εκτός από τέσσερις ξένους και το πλήρωμα.

Οι τέσσερις επιβάτες που έχουν κρατηθεί όμηροι είναι Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ του αεροπειρατή, ο οποίος φέρεται να ζητά πολιτικό άσυλο, και της αστυνομίας, μέσω του πιλότου.

Ανάμεσα σε όσους απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Δείτε τις πρώτες εικόνες:















Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για απελευθέρωση όλων των επιβατών πλην πέντε και του πληρώματος που κρατούνται από τον αεροπειρατη

10:18: ΕΚΤΑΚΤΟ: Λίβυος (;;;) ο αεροπειρατής; Ζητάει πολιτικό άσυλο (;;;)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο αεροπειρατής στην πτήση MS181 που έχει προσγειωθεί στη Λάρνακα είναι λιβυκής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάει πολιτικό άσυλο.

Τώρα: Σπασμωδικές και περίεργες κινήσεις απο τον αεροπειρατή (πρόκειται για ένα άτομο) που χωρίς να έχει κάνει γνωστά τα αιτήματα του, έχει αρχίσει να απελευθερώνει τους πρώτους 20 επιβάτες Αιγυπτιακής καταγωγής…

Οι πρώτες πληροφορίες για την πτήση MS181 μιλούν για έναν αεροπειρατή, ο οποίος λίγο πριν τις 10 το πρωί απελευθέρωσε γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής. Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά ενώ η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος.

Μέχρι στιγμής ο αεροπειρατής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.

Οσον αφορά τον αριθμό των επιβαινόντων, ενώ στην αρχή αναφέρθηκε πως είναι 81, τελικά πρόκειται για 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει μεταβεί ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων. Ωστόσο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας που μίλησε στα ΜΜΕ είπε ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής καμία επαφή με τους αεροπειρατές.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και το θέμα της αεροπειρατείας απασχολεί εκ των πραγμάτων του δύο άντρες.

Προηγούμενη ενημέρωση: Πληροφορίες κάνουν λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροπλάνο από τους αεροπειρατές που απειλούν να τινάξουν το αεροπλάνο στον αέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αεροπειρατές (έχει αναφερθεί τουλάχιστον ένας ένοπλος) ζητούν να απελευθερώσουν τα γυναικόπαιδα Αιγυπτιακής καταγωγής, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις αρχές.

Στο Boeing των κρατικών αερογραμμών της Αιγύπτου, επιβαίνουν 55 επιβάτες(οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 81 άτομα) και 7μελές πλήρωμα.



Νωρίτερα: Σε εξέλιξη βρίσκεται αεροπειρατεία, σύμφωνα με το ΡΙΚ. Αίτημα των αεροπειρατών να προσγειωθεί το αεροσκάφος στη ΛάρνακαΙσχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεων έχουν σπεύσει στον διεθνή αερολιμένα

Στο Αirbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών επιβαίνουν 81 επιβάτες και πλήρωμα.

Το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά τις 8:30 π.μ. στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, κατόπιν σχετικής άδειας.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στα 70 μίλια από την Κύπρο, με αίτημα των αεροπειρατών την προσγείωση του αεροσκάφους στην Λάρνακα. Αυτή την στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις με τους αεροπειρατές, ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο από δυνάμεις της Κυπριακής Αστυνομίας.

Πρώτη ενημέρωση 09:00: Για αεροπειρατεία σε αεροσκάφος, το οποίο ζητά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κάνουν λόγο πληροφορίες της εφημερίδας Πολίτης.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα πρόκειται για αεροπλάνο των αιγυπτιακών αερογραμμών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου