Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Γάλα μπανάνας: Οι θρεπτικές του ιδιότητες και τρόπος παρασκευής

Το γάλα μπανάνας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη Β6 και πηκτίνη, ενώ είναι θρεπτικό και γεμάτο ίνες. Έχει ελαφριά, γλυκιά γεύση και είναι πολύ οικονομικό για να το φτιάξετε.

Οι μπανάνες είναι δυναμωτικά φρούτα και ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο σνακ πριν ή μετά τη γυμναστική. Μειώνουν τη μυϊκή κόπωση και καταπολεμούν τις κράμπες ενώ είναι ελαφρές για το στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατάλληλες για όσους έχουν πρόβλημα να καταναλώσουν ένα κλασσικό πρωινό. Τελευταία έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και αποτελούν μια φθηνή, προσιτή και θρεπτική τροφή. Παρόλο που το σπιτικό γάλα μπανάνας είναι σχετικά πιο απλό, φθηνό και νόστιμο από αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, τα εναλλακτικά γάλατα δεν είναι καθόλου φθηνά.

Για να φτιάξετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου, οι ξηροί καρποί πρέπει να μουλιάσουν όλο το βράδυ, ενώ μπορείτε απλώς να ρίξετε λίγες κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ και να φτιάξετε γάλα μπανάνας μέσα σε μόλις 2 λεπτά. Είναι αξιοσημείωτο ότι το γάλα μπανάνας είναι το μόνο φρούτο με βάση το γάλα, που σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το γάλα των ξηρών καρπών ή των δημητριακών.

Γάλα μπανάνας (1 μερίδα)

• 1 κατεψυγμένη μπανάνα

• 1 φλιτζάνι νερό

• 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

• 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Αναμείξτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάλτε το σε ένα ποτήρι και απολαύστε το!

(* Προσθέστε μια κουταλιά άγλυκη σκόνη κακάο και μια πρέζα από εκχύλισμα βανίλιας για να φτιάξετε ένα νόστιμο σοκολατένιο γάλα μπανάνας!)

(* Μουλιάστε λίγες νιφάδες βρώμης, προσθέστε τις στο μπλέντερ και στη συνέχεια στραγγίξτε τις για να φτιάξετε σπιτικό γάλα μπανάνας-βρώμης. Είναι σαν να τρώτε μπανανόψωμο μέσα από μια κούπα!)


enallaktikidrasi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου