Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τι είναι η Νέο Κρανιοϊερή Θεραπεία;





Η Κρανιοϊερη Θεραπεια ιστορικά ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα στην Αμερική και είναι μια ανακάλυψη του Οστεοπαθητικού Dr. Sutherland. Αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος μέσα από τις απορίες του για την ανατομία και κατασκευή του ανθρώπινου κρανίου, μπόρεσε να εξιχνιάσει το μυστικό της φύσης, ότι τα οστά του κρανίου με την ανάπτυξη του ανθρώπου, δεν εξελίσσονται σε συμπαγή και σταθερά μέρη του κρανίου και συνδέονται μεταξύ τους με ραφές. Αυτή η επίγνωση βοήθησε με την πάροδο του χρόνου την εξέλιξη της Κρανιοϊερής Οστεοπαθητικής μέσα από την επικρατούσα θεώρηση, που είχε τότε η Οστεοπαθητική Επιστήμη.


Ευρέως γνωστή έγινε η Κρανιοιερή Θεραπεια μέσα από τις εργασίες του Dr. Upledger την δεκαετία του ’70 και τις μελέτες του για τον ρόλο του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και την συμβολή του στην ρυθμική κίνηση των οστών του κρανίου. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ανακάλυψη και εφαρμογή ενός μεγάλου αριθμού ήπιων τεχνικών για την χαλάρωση και ισορροπία των οστών του κρανίου και των ιστών του σώματος.Η ΚρανιοΪερή Θεραπεία εφαρμόζεται με απαλά αγγίγματα των 5 γραμμαρίων σ’ ολόκληρο το σώμα και στο κρανίο.



Η σύγχρονη Κρανιοιερή Θεραπεια εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση όπου ο «θεραπευτής» / «Συνοδοιπόρος» βασικά δεν κάνει τίποτα, δεν παρεμβαίνει αλλά επιτρέπει στο σώμα και στον Ταξιδιώτη να επιλέξουν αυτοί τις δυνατότητες, που ούτως ή άλλως τους είναι γνώριμες και να οδηγηθούν στην επιθυμητή ισορροπία.



Ο Dr. Sutherland κατα την τελευταία δεκαετία της ζωής του και αρκετοί απο τους μαθητές του, συγκλίνουν στην άποψη της μη παρέμβασης κατά την θεραπευτική διαδικασία, την εναποθέτουν δε στα χέρια της όποιας ανωτέρας σοφίας που συμβαδίζει με την επίγνωση του Ταξιδιώτη και κατ’ ακολουθίαν αποφασίζει για την υγεία του.Η Νεο-Κρανιοιερή Θεραπεία ακολουθεί αυτόν ακριβώς τον δρόμο της ΜΗ Παρέμβασης και της Εμπιστοσύνης στην Σοφία του κάθε σώματος.





Ο Συνοδοιπόρος στην Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι απλώς παρών και προσφέρει ταπεινά με το πολύ απαλό άγγιγμά του, την συνειδητή παρουσία του και αν το σώμα και το μη συνειδητό του Ταξιδιώτη την δεχτούν τότε συμβαίνουν αλλαγές προς την κατεύθυνση της ισορροπίας και υγείας, αν όχι τότε ΑΠΟΔΟΧΗ, ότι αυτή είναι η αλήθεια αυτής της συνεδρίας.


www.neocranio.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου