Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Μακελειό στο Πακιστάν- Τουλάχιστον 65 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε πάρκο





Τουλάχιστον 65 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 280 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό κυβερνητικών αξιωματούχων και της αστυνομίας, από επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε έξω από πάρκο στη Λαχόρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.


Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά επειδή η επίθεση σημειώθηκε στην έξοδο του δημόσιου Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, σε απόσταση μερικών μέτρων από την παιδική χαρά. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλιια, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μόλις κατακάθισε η σκόνη είδαν ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης του πάρκου.

«Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Το πάρκο ήταν γεμάτο αυτήν την Κυριακή», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Χάιντερ Άσραφ, καθώς η χριστιανική κοινότητα της Λαχόρης γιόρταζε το Πάσχα.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, αφού η κατάσταση πολλών τραυματιών θεωρείται κρίσιμη. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου