Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: Οι κομάντος της «διμοιρίας του θανάτου», που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)




Οι εκπαιδευμένοι από την περιβόητη «Διμοιρία του Θανάτου» Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ είναι οι δύο στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους» βρίσκονται πλέον στη χώρα μας.

Το όνομα «Διμοιρία Θανάτου» είναι ενδεικτικό της εκπαίδευσης και της θέσης αυτών των ανθρώπων στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, οι δύο στρατιωτικοί ανήκουν στην ειδική μονάδα «Υποβρύχια Επίθεση» (τουρκικά: Su Alti Taarruz) ή αλλιώς «SAT» που εδρεύει στη ναυτική βάση της Φώκαιας πλησίον της Σμύρνης.

Στις αποστολές της «SAT» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συλλογή πληροφοριών, αμφίβια κρούση, προστασία επισήμων προσώπων και επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας. Η εκπαίδευσή και η οργάνωσή των μελών της «Υποβρύχιας Επίθεσης», μάλιστα, είναι παρόμοια με αυτές των «SEALs» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο κύκλος εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων στις Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας έχει διάρκεια 50 εβδομάδων και χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη διαρκεί οκτώ εβδομάδες και σχετίζεται με τη σωματική δραστηριότητα και ανάπτυξη, η δεύτερη αφορά τη βασική εκπαίδευση και κρατά 27 εβδομάδες, ενώ η τρίτη είναι η τακτική εκπαίδευση η οποία ολοκληρώνεται έπειτα από 15 εβδομάδες.

Η αρχική μονάδα «SAT» ιδρύθηκε το 1963 στην πόλη της Αλεξανδρέττας με αρχικό όνομα το «Su Alti Komando / SAK» στα τουρκικά. Το 1974 προσωπικό της «SAT» συμμετείχε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και στο θερμό επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Αριστερά ο Χαλίτ Τσετίν, δεξιά Φατίχ Αρίκ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου