Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ερμής Τρισμέγιστος: ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΕΤΕ ΓΗΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ




ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή: – Εάν τα έχεις εννοήσει τότε ειπέ μου γιατί είναι άξιοι του θανάτου όσοι βρίσκονται στο θάνατο;

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη: – Γιατί τα σώματά τους σκεπάσθηκαν από το στυγνό σκότος, από το οποίο η υγρά φύση δημιούργησε το σώμα στον αισθητό κόσμο από τον οποίο τροφοδοτείται ο θάνατος.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή: Ορθά τα κατάλαβες όλα αυτά Ερμή. Είπε μου όμως και κάτι άλλο, γιατί όποιος εννοήσει τον εαυτό του προχωρεί στον αγαθό δρόμο του θεού;


ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη: – Γιατί τον άνθρωπο ο θεός τον έχει δημιουργήσει από φως και ζωή.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή: – Μπράβο Ερμή γιατί φως και ζωή είναι ο θεός και πατέρας σας, κι από αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε και ο άνθρωπος. Και εάν το πιστεύει ο άνθρωπος ότι έχει δημιουργηθεί από φως και ζωή, τότε ασφαλώς θα προχωρήσει προς ζωή.

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη: – Αλλά πως και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει ο άνθρωπος προς τη ζωή;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή: – Ο προικισμένος με νουν άνθρωπος ας αναγνωρίσει τον εαυτό του.

ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΕΤΕ ΓΗΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ούτε καν το είδωλο του ιδεατού Ανθρώπου, αλλά ενέργειες θνητές, σάρκα δίχως τον Λόγο, όντα άλογα, το ίδιο το σκοτάδι, διότι η σάρκα είναι ο θάνατος, ο διάβολος! αυτός που σας έκανε ένα με την σάρκα και τον πλανήτη Γη, το πνεύμα της Γαίας.

Αν πιστεύετε ότι πλαστήκατε για να ζείτε αποκλειστικά πάνω στην Γη, τότε γεννηθήκατε για να είσαστε σκλαβωμένοι για πάντα! διότι η ζωή στην Γη που θεωρείτε πως είναι το κέντρο του κόσμου, είναι ο ίδιος ο θάνατος.

Όποιος κατανοήσει ότι ο έρωτας είναι υπαίτιος για τον θάνατο της ζωής, τότε θα κατανοήσει ότι αυτός ο κόσμος γεννήθηκε για να εγκλωβίσει την ίδια την ζωή στον θάνατο.

Σε ποιον θεό πιστεύετε; το ξέρετε ότι η σάρκα είναι ο ίδιος ο διάβολος που ενδυθήκατε;

Ποιος-α είσαι; Γνώσεσθε την αλήθεια και θα ελευθερωθείς!!

Ποιού «θεού» είναι ο ναός, το σώμα η σάρκα που φοράς;

Όταν κατανοήσεις ποιος-α είσαι τότε αμέσως θα απορρίψεις αυτόν τον κόσμο.

Εσύ όμως γίνεσαι ένα με αυτόν τον κόσμο, με τον ίδιο τον θάνατο, την σάρκα που ενδύθηκε η ψυχή σου, και από τότε ερωτεύτηκες τον θάνατο, και έμεινες για πάντα να «ζεις» στην ανυπαρξία, διότι αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει, νομίζεις ότι υπάρχει!.αλλά είσαι εγκλωβισμένος σε στάση! και εσύ που γεννήθηκες να κινείς τα πάντα και να φέρεις την ζωή το φως, πλέον ζεις τις αισθήσεις του θανάτου συνεχώς.

«Μην γίνεσαι ένα με αυτόν τον κόσμο»

«ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΌΝ»

morfeas sky


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου