Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης - 5 νεκροί και 36 τραυματίες (φωτό, vid)



Της Χριστίνας Φλάσκου


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πλατεία Ταξίμ, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και 36 τραυματίες με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να επιβάλει πάλι συσκότιση στα ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η έκρηξη έγινε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, τον πεζόδρομο İstiklal στις 11 το πρωί.

Τα ξένα δίκτυα μεταδίδουν πως δύο άνθρωποι είναι νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίες. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από παράρτημα του ελληνικού προξενείου.

Τα αίτια της έκρηξης είναι άγνωστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Από τους τραυματίες οι 12 είναι ξένοι υπήκοοι, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο, τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό.

Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από εμπορικό κέντρο αλλά και το Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου είναι η κατοικία του Έλληνα προξένου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, η βόμβα εξερράγη πριν ο καμικάζι φτάσει στον στόχο του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Εκτιμάται ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα!

Οι φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης
























Δείτε επίσης βίντεο από το σημείο 

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου